Борисов: Липсата на бързо наказание разлага обществото

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:04 / 01.07.2015
1111
Да се изготвят и предложат мерки за оптимизиране на наказателния процес, обсъдиха днес министрите по време на правителственото заседание.

"Липсата на бързо наказание разлага обществото, и без това да се получи, каквато и друга реформа да направим, за обикновения човек това е ежедневието", заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той призова министъра на правосъдието да обсъди с министрите на вътрешните работи и на финансите наличието на данни във ведомствата и съответни мерки, които могат да бъдат предприети.

"МВР отчита статистика, че задържа повече, арестува повече, разкрива повече, но ако тази статистика се интерполира върху издадените в следствие на това присъди се оказва, че те са пренебрежимо малки, в никакви дори значими проценти", заяви премиерът.

Той допълни, че съкращаването на този процес и ефективността на една присъда е, като извърши някой престъпление, кара с превишена скорост - да му се вземе книжката или да му се наложи санкцията и тя да влезе в сила веднага.

"Тези съвещания, които водим при мен, и МВР, и данъчните, и митниците срещат огромни трудности и ми се ще, правейки правосъдна реформа, да използваме случая да съкратим и процеса", заяви министър-председателят.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Връхлитат ни дъжд и бури!
Край на рекламата на хазарт! Законът е обнародван в Държавен вест...
Конституционният съд даде старт на делото за проблемите на енерги...
Удариха ни мощни магнитни бури
БНБ с притеснителни данни за тези хора
Жена загина при тежка катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).