Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Моят интерес е евтин газ и нефт за българите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:07 / 31.10.2015Коментари (3)976
©
И от САЩ, и от Русия ми се сърдят, когато говоря неприятни неща, но едните ми продават най-скъпия ток, а другите - най-скъпия газ. Моят интерес е българите да получават евтин газ и нефт. С тези думи премиерът Бойко Борисов коментира изказванията си от последните дни, свързани с отношенията между България, Москва и Вашингтон.

Премиерът призна, че според него руският външен министър Сергей Лавров в момента е най-добрият дипломат в света. "Но все пак ме чете, а аз съм малък, мога само да го раздразня", коментира Борисов изказванията на Лавров по повод думи на премиера на България отскоро относно цената на синьото гориво.

В бюджет 2016 е заложен дефицит от 2%, което се равнява на 1,8 млрд. лева нови задължения, каза още премиерът Борисов в интервю пред БНТ. При предишното ни правителство, с Дянков начело на финансовот министерство, оставихме 0,45% дефицит. При повторното ни идване на власт Орешарски ни остави 3,8% дефицит, без да е ясно откъде ще се финансира този дефицит. Сега ние трябва да вземем заем, за да плащаме натрупания от тях дефицит. Всяка година имаме по 1 млрд. лева само лихви да изплащаме, обясни Борисов.

Той допълни, че за следващата година целта е дефицитът да бъде сведен до 1%.

Все пак, ще има увеличение на заплати в Спешна помощ и на социалните работници догодина, на учителите със задна дата от 1 октомври т.г.

Изборите толкова бяха предопределени, че с никого не се "сборихме" в добрия смисъл на надпревара, коментира премиерът резултатите след вота в неделя. Според него кметовете на ГЕРБ са доказали, че са без алтернатива, и хората са гласували категорично за тях, защото виждат всеки ден какво е направено.

Хаосът с броенете на протоколите от столичните секции в зала "Арена Армеец", където представителите на комисиите бяха заключени над денонощие премиерът определи като "глупости" и "идиотщина" и обясни, че затова е поискал оставката на председателя на Общинската избирателна комисия, която днес бе връчена.

Премиерът и министрите нямат имунитет, а нашата работа не е по-малко отговорна, коментира Борисов внесеното от ГЕРБ предложение за отмяна на чл. 70 от Конституцията, който забранява задържане на народни представители. Според него депутатите трябва да са защитени и свободни да работят, когато са в Народното събрание, но е недопустимо навън да се държат хулигански и да си позволяват постъпки, за които всеки гражданин може да бъде задържан.

Борисов обясни, че е освободил зам.-министъра на енергетиката Антон Павлов, защото не е доволен от работата му. Днес, като му звъннах да го питам къде е, се оказа, че е на Витоша. Какво прави в петък на Витоша?, попита премиерът и обясни, че не е дочакал Павлов да му обясни, а го е освободил.

Енергетиката е единственият сектор, в който правителството има проблеми, смята премиерът. Заварихме НЕК с дефицит от 3,8 млрд. лева, не виждам в този сектор програма и концепция за работа. Енергетиката е едно тресавище, насадено с Белене, Цанков камък, американски централи,

Като друг проблемен сектор премиерът определи железопътния, където от десетилетия също са натрупани много проблеми и задължения на БДЖ в размер на 800 млн. лева.

През 2016 г. ще започне изграждането на "Хемус" и до 2020 г. се надявам да сме изкарали голяма част от нея, защото тя е сложна за изпълнение, каза още премиерът. Орешарски я извади от проектите за изграждане, защото била скъпа и сложна, но Северна България и Варна евтини ли са, ненужни ли са?, попита премиерът.

Той се похвали още с усвоени 99% от средствата в сектор екология, където парите по оперативната програма на два пъти бяха спирани. С тези средства са изградени завод за отпадъци, ВиК мрежи, пречиствателни станции, от догодина морето ще е чисто и хората няма да се разболяват, каза още премиерът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
влад естесвено че е важно горивата да са по евтини :) а 10% си е цифра :) важно е и заплатите да са по високи :) но нека всеки да си гледа работата :) едно от задължениятата на премиера е да опита да свали цените нали :)
+4
 
 
г-н Премиер, не искам горивото да ми е с 5-10% по-евтино.. желая заплатата ми да е с 500% по-висока.. по европейски! Тази Коледа за пореден път ще си пожелая, интереса на политиците да застане в позиция за сериозно увеличаване на платежоспособността ни, а не половинчати мерки за икономии на дребно и задържане на цените...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: