Борисов: Надали ще научим коя гад го свърши това, сега берем последствия в трилиони загуби

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:58 / 11.03.2020
3936
Премиерът Бойко Борисов вкарва армията в борбата с коронавируса по отношение на защитните облекла и производството на маски, стана ясно след извънредното заседание на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Министър-председателят отново призова да не се създава паника.

"Това е вид война. Холивудските продукции само това бълваха. Надали ще научим някога кой гад го свърши това, но сега берем последствия в трилиони загуби", обяви Борисов.

"Доста пари отидоха за зелени сделки, за коронавирус. Обсъдихме какви да бъдат предприетите мерки. Научните среди не могат да ни кажат колко време ще продължи коронавируса и с какво се лекува. Целият свят се учи в момента как да се справя. Не трябва да се паникьосваме. Коронавирусът е като много други вируси. От испанския грип са загинали 40 милиона. Най-опасното от подобна паника е да си счупим икономиката. Тогава щетите са непоправими. Ще започнем да говорим за ниски доходи. Нито една държава членка няма необходим запас от маски и предпазни средства. Нямаше как да предвидим подобно нещо", каза Борисов. 

"Имаме около 2000 предпазни облекла. От вчера сме на пълни обороти за производство на маски. Има два вида мерки, които препоръчват от Щаба – за области без потвърдени случаи и за тези с потвърдени", увери премиерът.

"Оставете кметовете и областните управители сами да взимат решения за културните събития. В кината и театрите може да се продават билети през стол и да се дезинфекцират салоните след всяка прожекция или представление", каза още Борисов.

Той препоръча всеки час в училищата да започва с 5-минутна агитация и напомняне на децата за мерките за лична хигиена.

Премиерът отново призова хората да не се презапасяват с храни, защото големите вериги имали запаси за поне 30-40 дни напред.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).