Борисов: Повече в такива сглобки няма да участваме

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
19:33 / 27.02.2024
1372
Първата политическа сила ГЕРБ-СДС ще изготви коалиционно споразумение, което ще предложи на ПП-ДБ. Това обяви лидерът на най-голямата парламентарна група Бойко Борисов на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус"

"Повече в такива сглобки, недоизказани, невидени, неорганизирани няма повече да участваме. В рамките на десетина дни изготвяме едно коалиционно споразумение. Това коалиционно споразумение започва от мандата през Министерския съвет, защото ние се явяваме на парламентарни избори не за регулатори. Първо, за създаване на управление и състав на Министерски съвет", заяви Борисов.

"Ние ще предложим пропорционално, с еднакво носене на отговорност, с право на вето. Всичко, което предлагат, и нов преглед на министрите", обяви още той. 

Попитан дали, ако ПП-ДБ откажат да го подишат, то това би означавало нови предсрочни парламентарни избори, той отговори: "Категорично. Те са го написали в меморандума".

"Връщаме нещата преди 9 месеца, защото последните 9 месеца не можех да обясня на партията защо тези хора имаха министри, имаха областни управители", каза още Борисов.

Крайният срок за подписването на такова споразумение ще бъде месец април, а именно два месеца преди провеждането на евроизборите, стана ясно още от изявлението на лидера на ГЕРБ.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1290):
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
05.04.2024 Извънредно: Живко Коцев оттегля оставката си!
05.04.2024 Последен парламентарен контрол за министрите от кабинета "Денков"
Още новини от Национални новини:
Нови джипове за Гранична полиция
Около 200 000 двойки в България се сблъскват с репродуктивни проб...
Почина Николай Нинов
Военен експерт каза дали трябва да се върне казармата
Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си...
Напусна ни журналистът Петър Бочуков


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).