Борисов: Ще прекратим порочната практика за злоупотреби с горивата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 09.09.2015
826
"Ще прекратим порочната практика за злоупотреби с горивата за отопление и с маркираните горива, ще съберем митата и акцизите и през разходната част на бюджета ще компенсираме всички, които имат нужда" - така премиерът Бойко Борисов обобщи ефекта на предлагана от правителството промяна в Закона за акцизите и данъчните складове, одобрена на заседанието днес. Тя предвижда увеличаване на акцизните ставки за енергийните продукти, използвани като гориво за отопление, за да се предотвратят на възможностите за отклонение от акцизно облагане чрез използване на тежки и маркирани горива не по предназначение като гориво за отопление, а като моторно гориво. Очакваният ефект за бюджета е в размер на 71 млн. лева.

"Това е тема, която ще ощети група хора... Досега никой не е посмял да бръкне в тази рана, а се правят страхотни злоупотреби", коментира премиерът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Петима са пострадали при тежката катастрофа край "Маказа"
Енергийният министър: Предоговарянето с "Боташ" няма да е лесно 
По-високи цени на основни хранителни продукти
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Къде на морето може да разпънете палатката си срещу 21 лева, а би...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).