Борисов: Светът не е бил така опасен от Втората световна война

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:57 / 23.12.2016
1045
"Толкова опасен свят не е имало от Втората световна война. Ние в момента сме във война и тя ще става по-свирепа. Има хиляди, милиони съдби, които искат отмъщение и мъст." 

Това предупреди премиерът в оставка Бойко Борисов в интервю за "Дарик". Според него светът е станал много личен, като дори емоционалното състояние на някой лидер като Владимир Путин или Ангела Меркел влияе върху отношенията между страните. 

"Трудно ще е за света през следващите месеци, защото западната пропаганда действа по един начин, а на Изток действа другата пропаганда - разрушенията, убитите, болниците от съюзническите войски и Русия. Светът е толкова много окървавен, толкова хора са загинали. Помислете за семействата, на които ракетите - без значение американска, руска или турска - са убили някого. Аз преди 2 години им начертах картата и как да се спасим, а те ми казаха, че не съм хуманен човек. Трябва първо да си помислим за нас, за Европа, за континента... Колко пъти им се молих, а сега - ще направим това, което каза Бойко. Направете го, ама е след дъжд качулка", коментира Борисов. 

Той предупреди и каква грешка могат да направят европейските страни в момента. Сега казвам - не разваляйте отношенията с Турция. На австрийци, шведи и датчани им е лесно - далече са. Ама Балканите? Само за мир трябва да се молим", подчерта още Борисов.

По думите му обаче по Коледа и Нова година не трябва да се плашат хората и заяви, че ще се моли за мъдрост в света през следващата година. "Аз натрупах опит, защото да си премиер не е лесна задача, това си е занаят. Като се замисля, най-дълго съм работил като премиер", направи собствена равносметка Борисов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Излязоха верните отговори на матурата по БЕЛ
НСИ: Доходите на българина растат по-бързо от разходите му
Земетресение разлюля България
Голяма трагедия споходи Веселин Маринов
Жестокото убийство в наше село: Обвиняемият е лежал в затвора за ...
Шефът на анестезиологичното отделение на "Св. Анна" - Варна: Жена...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).