Борисов: За няколко дни в България открихме заводи, в които ще работят над 10 000 души

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
14:34 / 29.05.2015
1188
За няколко дни в България открихме заводи, в които ще работят над 10 000 души. Това заяви днес в Девня министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нови мощности за производство на цимент в град Девня. Той посочи, че пътният възел Белокопитово ще бъде открит на 15 юли и в него ще бъде положен цимент от завода.

"Догодина започваме автомагистрала "Хемус", в която също ще бъде влаган цимент от този завод, както и за всички автомагистрали, които строим в момента", посочи Борисов.

Той каза, че Пристанище Варна, във връзка с добрите резултати от началото на годината, ще отдели половин милион лева за развитието на мъжкия, и всички детски и юношески отбори на баскетболния отбор на "Черно море" - Варна.

Бойко Борисов посочи, че в завода се откриват над 1000 работни места и то в условията на финансова криза и голяма безработица. Той добави, че подобни инвестиции не само помагат за решаването на социалните проблеми в българските общини, но и помагат за увеличаването на износа на страната. Бойко Борисов добави още, че заводът е реализиран и заради подобряването на бюрократичните процедури и опростяването на изискванията към чуждестранните инвеститори.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези хора с 290 лева
С какъв трудов договор могат да работят студентите?
Държавата е значителен акционер в Първа инвестиционна банка
Митничари откриха недекларирана валута за близо половин милион ле...
Жител на Аксаково: Много е странно, че пътят се асфалтира точно с...
Прогноза за скок на тока с около 5%


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).