Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов към кмета на Варна: Предупреждавам те, съревновавате се с Бургас
Автор: Пламена Николова 11:25 / 11.06.2020Коментари (42)1279
© Burgas24.bg
При посещението си във Варна днес премиерът Бойко Борисов поиска от кмета на Варна Иван Портних идеен проект за градска железница в морската столица, тъй като от Брюксел настоявали и в други големи градове, освен София, да има метро, предаде репортер на Varna24.bg.

Стана ясно още, че до два месеца трябва да е готова връзката между бул. "Сливница" и магистрала "Хемус".

"Идеята е да направим обход на бул. "Сливница" с качване и слизане на магистралата, където започваме другата седмица и тежкият трафик по ул. "Атанас Москов" да слиза до бул. "Девня", а на кръговото на бул. "Република" да прехвърля през релсите, така че тежкият трафик да отива към пристанището. Приключва изграждането на новото кръгово по бул. "Левски", в момента засаждаме цели дървета. Това кръгово е последният етап от новия бул. "Левски". Имаме два месеца да направим връзката между бул. "Левски" и магистралата. За съжаление новите булеварди изкушават младите с восоки скорости", обясни Иван Портних

На въпросът дали варненци са свикнали с новия булевард, Портних коментира: "Новият булевард е огромно облекчение, трафикът бе сериозно разтоварен, почти без светофари сме до Златни пясъци. В момента проектираме няколко други ключови кръстовища, които да са на две нива, защото виждаме ефекта. Така още с влизането от летището на Двете кули да има две нива кръстовището, след това на Мол Варна и на "8-ми приморски полк", където се пресича с бул. "Левски", обясни кметът. 

"Да кажеш на варненци как се строи магистрала "Хамус", вметна Борисов. 

"Много е важна магистрала "Хемус" за нас, защото сме на последния етап за новата промишлена зона, която се намира до магистралата", отвърна Портних. 

"Брюксел иска да види освен метрото и в други големи градове градска железница. Предупреждавам те, съревновавате се с Бургас, защото те искат да направят от гарата до Сарафово, до летището железница. Дайте ми идеен проект, да не ми се обаждат после, че морската столица е изостанала", нареди премиерът. 

"Този проект е много важен, както по отношение с личния транспорт в града, така и връзката с летището, за да може хората, които ще работя там да имат нова екологична връзка. Слава Богу новият устройствен план имаме запазено трасе", обясни още кметът.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмета не изглеждаше сигурен, дали асансьорите по пасарелките работят. "Мисирките" няма ли да проверят?
Aнонимен
на 12.06.2020 г.
0
 
 
Заведете го да се поизкъпе някъде , да усети как работи ГЕРБ във Варна.
0
 
 
Забележете г-н Бойко Борисов: 5 (пет) години готов идеен проект за реализация на градска железница с ЕС финансиране във Варна чака отговор от Иван Портних или от вашият кмет на ГЕРБ? 5 години? ВАРНА Монорелсова Транспортна Система (VnMTS) - Монорелсова железница, април 2015 - проекта на НПО "Бъдеще за Варна" е презентиран лично от мен пред г-н Иван Портних - кмет на Община Варна и председателя на транспортна комисия, като са представени възможностите за ЕС финансиране или чрез ПЧП! От 2015 година чакаме отговор за реализация на градска железница с ЕС финансиране във Варна и на още три писмени предложения заведени с входящ номер към Иван Портних, общински съвет - Варна и ПК "Транспорт" за мащабни проекти в града [1]!? ВЪЗЛОВИ ПОД ПРОЕКТИ - УВЕЛИЧАВАЩИ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ ПОТОК и ТОВАРООБОРОТ. Варна Монорелсова Транспортна Система - Монорелсова Железница (VnMTS) е проектът за първата монорелсова железница в България. Маршрутът на монорелсова железница ще се свърже квартал Владиславово с центъра на Варна. Линията ще бъде на височина от 6 метра над земята и най-високата точка е станция Владиславово (12 м). Линията се състои от 7 станции, разположени на интервали от 700-1000 метра. Специален подвижен състав ще се движи по линията на всеки 5-6 минути. Всеки влак се състои от 6 вагона с капацитет по 44 места за сядане. Първият етап на линия ще включва 7 /седем/ станции разположени 700-1000 метра. Специален подвижен състав ще оперира по линията. Всеки влак се състои от шест вагона с капацитет от 44 седящи места и 290 места пасажерски капацитет. Ще оперират 5 влака с преминаване през 5-6 минути, средно дневен пасажерски капацитет на превозване от 11.200 човека за ден. [1] Писмо №РД16024790ВН/16.11.2016 от НПО"Бъдеще за Варна" към Община Варна: http://e-democracy.bg/index.php/portfolio/vmts/
Aнонимен
на 12.06.2020 г.
0
 
 
Поредните лъжи и обещания.Да попита варненци какво искат. Тези от Брюксел не живеят тук.Присвоиха милиони. Нека да се изкъпят солидарно на плажа в Аспарухово.
0
 
 
Офффф моля Ви тоя клоун не му снимайте маршрутите само се чуди къде да отиде да се снима с "великите си дела"
0
 
 
Стойте в Европа, дълъг път имате до ВАРНА
+1
 
 
Бойко терорист - за народа глист! Мафия избра - кмета в лайна - да шмърка под вода!
+1
 
 
Ква железница бре, маймуни?!?Вижте разбитите пътища в София покрай релсите. В кой век живеете? Не е истина това...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: