Борисов се разбра с протестиращи за магистрала

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:52 / 02.03.2018
2846
Магистрален път в Северозападна България от Видин до Ботевград ще има. За това се разбраха на среща в Министерски съвет днес премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Николай Нанков с протестиращите от региона, предаде БГНЕС.

Още в сряда исканията на местните ще бъдат изпълнени на заседание на Министерския съвет, когато ще бъде прието решение за изграждането на пътя и тунел под Петрохан. Тук коментираме за изцяло ново трасе, за изцяло нови габарити, в някои от участъците ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити, заяви Николай Нанков.

Нанков коментира, че след изграждането на Дунав мост 2 пътят е отеснял и във възможно най-кратки срокове правителството ще приеме решение.

На заседанието на Министерски съвет още в сряда ще се вземе решение с конкретни срокове и ангажименти за изграждането на Коридор номер 4 в участъка от Ботевград до Видин, по протежението на път Е-79. Те ще бъдат индикативни разбира се, тъй като много от процедурите не зависят от волята на възложителя, на министерството и на Министерски съвет. Ще приемем решение, което да даде яснота в какви времеви рамки ще приключим проекта, говорим за цялостното приключване през 2022 година в най-тежките участъци Ботевград-Мездра и Видин-Ружинци, може би ще го разширим и до Монтана като по-тежък участък, коментира Николай Нанков.

Росица Кирова от Гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан съобщи, че обявеният за 3 март протест ще се случи, но под формата на събитие-честване на празника. Дошлите в МС протестиращи от Видин благодариха на премиера за изразената воля, че ще има гаранции за хората от Северозападна България.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).