Борисов се закани на министрите, които не се борят с бюрокрацията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:24 / 22.06.2017
1507
Премиерът се закани да уволнява министрите, които не се справят успешно в борбата срещу опашките и тромавата администрация. Това заяви самият той в студиото на "Здравей, България". Сега трябва да си оправим опашките, да си оправим административните проблеми. Вчера ми пишат във фейсбука, че в Пловдив в КАТ минават за час. Който от министрите забележа, че не е прегърнал идеята (за премахване на тромавата бюрокрация - бел.ред.), си отива", категоричен бе премиерът.

Той изрази надежда, че административната реформа може да се случи до септември. И потвърди, че служителите, които отговарят за нея, няма да излизат в отпуск.

Относно поканата на президента Румен Радев към руския му колега Владимир Путин за 3 март, Борисов коментира: "Радев може да кани когото си поиска на ниво президент-президент. Ако покани премиер, трябва да ме информира. Обратното - аз когато приемам президенти, му се обаждам и казвам, че ще бъда там. Така беше с Макрон (френският държавен глава - бел.ред.)".

Премиерът коментира и критиките за надеждността на оградата по българо-турската граница: "Целта на нашето съоръжение е да подпомогне полицаите, жандармерията и армията в случай на голям бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в датчици и ще стане по-надеждна".

За отношенията си с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган той каза, че единствената линия, по която поддържа отношения с него, е защитата на границите от мигрантския поток: "Караме се, разправяме се, но тази линия я държим права".

"В сравнение с Турция, България се управлява в спартански условия", допълни той.

Относно оплакването на председателя на ВКС Лозан Панов, че някой умишлено е повредил автомобила му, Борисов заяви, че болтовете на колите могат да се развият сами и че на него самия това му се е случвало.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).