Борисов със скандални разкрития за МЗХ, загатна за убийство на информатор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:31 / 17.04.2014
1708
От два дни ви обяснявах за датата 19-и и числото 45. За съжаление, човекът, който имаше желание да сподели това, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун. ТИР влязъл в насрещното движение и го убил. Нищо не казвам, но се надявам следствените органи по-внимателно да проверят този случай. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"На 19-и всеки месец са карани едни хора в едно министерство, като им е писано на листче колко да събират, но това им е била цената - по 45 000 лева. Той го сподели пред мен и пред други хора. Не знам дали другите няма да се уплашат да говорят. Имахме договорка да го кажем пред прокурорите, но завинаги замлъкна", заяви Борисов.

Той обясни, че става дума за Министерство на земеделието и храните.

"Как да подам сигнал, като този човек първо трябваше да бъде сигурен, да има спокойствието да отиде и да го каже. При тази репресия в момента как да го каже? Той се колебаеше и отиде в Гърция да си почине три дни, да намери сили. Министърът му се обажда и го вика в София. По пътя го пресреща ТИР в неговото платно. Какво да кажа повече? Да отида и да кажа - един човек ми каза? Нали трябва да излезе и да каже, да се проведат съответните действия. Аз вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща", посочи Бойко Борисов.

Той каза, че се надява да има други хора, които да потвърдят същите неща. "Мисля, че доста хора знаят в държавата за тази цифра 19 - 45. Ако някой има желание да я разследва, сигурно ще се намерят хора, които да кажат това, което съм чул и аз", допълни той.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).