Борисов за строежа на АМ "Хемус": Да я бяха направили комунистите, ако бе толкова лесно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:00 / 14.08.2019
2267
Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности на АМ ''Хемус'' в присъствието на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

,,Когато стане готово, всички викат "лесно". Ябланица вече я асфалтират, мантинелите слагат до две седмици, както и маркировките. Това, ако е било лесно, да го бяха направили комунистите'', заяви Борисов, докато наблюдаваше докъде е стигнал строежът на магистралата.

,,Гледай какво чудо! И това ще бъде 200 метра мост'', възкликна премиерът и заръча на строителите ''да действат с всички сила''.

,,Искам да благодаря на археолозите, с които се разбираме. Хем строим, хем разкриваме красотите, хем има работни места. Плащаме редовно и се движим в срок'', каза Борисов и добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено.

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

,,Много бързо ще бъдат отстранени щетите, а тези, които са го разрушили, ще си понесат своята отговорност. Аз ги строя [магистралите], няма да ходя да ги пазя после'', отговори премиерът на въпрос за пожара, възникнал около района на АМ ''Струма''.

,,Всички са арестувани и с повдигнати обвинения. Трябва по най-бързата процедура да се вкарат в затвора. Двама собственици си мерят кой е по-големият тарикат. И не стига, че не пускат жалби, ами се пускат и във ''Фейсбук''. Така че полицаи и прокурори работят активно'', сподели той и по повод разбитото столично заведение.

Виж коментарите (2)

Още по темата (105):
12.05.2024 Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три години се създаде хаос
29.03.2024 Багерите се връщат на АМ "Хемус"
25.10.2023 Борисов с важен коментар за строителството на АМ "Хемус"
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
Още новини от Национални новини:
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Над 26 хил. водачи получиха фишове, за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Тошко Йорданов: Вярвам в машинния вот, но не и в тези машини, кои...
Собственикът на българската фирма, замесена във взривяващите се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).