Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Божков издигна за депутат Жоро Тениса, който е подсъдим за дрога и лихварство
Автор: Екип Burgas24.bg 22:08 / 25.06.2021Коментари (1)7351
©
Укриващият се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков постави знаков столичен бандит на челно място в софийската листа на партията си "Българско лято" за предстоящите избори на 11 юли.

Приближеното до Васил Божков криминално лице Георги Божилов – Тениса, който е подсъдим по шумни дела за дрога и лихварство, ще се яви на парламентарните избори като втори в листата на "Българско лято" в 23-и многомандатен избирателен район в София, информира "Уикенд".

38-годишния Жоро Тениса бе част от най-близкото обкръжение на Васил Божков и имаше неофициален статут на негов личен сутеньор – всички засукани хубавици в "прокурорска" възраст, въртящи се около Черепа, бяха доставяни от Божилов. Той обаче странно не бе сред арестуваните сподвижици на Васил Божков при акцията на Специализираната прокуратура в началото на миналата година. Все пак Тениса бе закопчан няколко месеца по-късно заедно с началника на охраната на Божков Веселин Балтов и други бодигардове на Божков, но изкара само 24 часа в ареста, преди тихомълком да бъде освободен. Това породи слух, че  Георги Божилов е пропял срещу благодетеля си и е приел ролята на защитен свидетел на прокуратурата.

Тръгна даже мълва, че Жоро Тениса бил... изнасилен от Черепа, а вода в мелницата на слуха наля бившия ортак на Божков Цветомир Найденов – Малката Цека, който разказа за странни мъжки сбирки и "голи петльови ръченици“ в петъчни вечери в офиса на ул. "Московска".

Кандидат депутатът Георги Божилов – Тениса има тежка крими закваска, датираща отпреди повече от 15 г. Той, заедно с най-близкия си приятел Георги Георгиев – Пъпката, бяха сред най-добрите домови крадци – взломаджии. Тандемът обаче прави грешка и през лятото на 2004 г. нахлува в тузарски апартамент в София, оказал се тайна щабквартира на действаща по онова време в София хърватска банда наемни убийци.

В жилището Тениса и Пъпката се натъкват на полицейски шлемове и щитове, солиден оръжеен арсенал и на лаптоп, който прибират. Впоследствие лаптопа е предаден на високопоставен шеф от отдел "Убийства" в МВР, а в него ченгетата откриват снимки и видеоклипове на хървати, позиращи с оръжия. След справка с хърватските служби за сигурност родните криминалисти установяват, че хърватите са водени от наемния килър Роберт Матанич и че най-вероятно стоят зад серия показни екзекуции над знакови родни мафиоти, сред които Милчо Бонев – Бай Миле, Димата Руснака и Митко Малкия. По-голяма част от хърватите успяват до избягат от страната, но отмъщението им не закъснява. На 5 септември 2004 г. Георги Георгиев – Пъпката е ликвидиран с куршум в главата в столичния квартал "Младост".

За да бъде спасен живота на Жоро Тениса, той е скрит за няколко месеца в тайна квартира на МВР. Казват, че оттогава Тениса е информатор на службите за сигурност. Поради тази причина винаги излиза предсрочно от ареста. Жоро Тениса е подсъдим по три дела, като най-старото от тях е за трафик на наркотици към Англия.

Божилов е подсъдим като част от бандата на Мила Георгиева – Универсалната и сина ѝ Мартин Георгиев - Джито. Според обвинението Тениса се е занимавал с трафик на кокаин към Великобритания и пробвал да създаде дистрибуторска престъпна организация за пласмент на марихуана в България съвместно с Мартин Джито. Въпреки тежките обвинения, които още не са свалени, Божилов изкара само седмица в ареста през 2015 г., преди да бъде пуснат под гаранция.

Жоро Тениса е сред обвиняемите и в процеса за лихварство срещу Веселин Денков – Весо Брадата, но за разлика от останалите 8 членове на групата, изкара само 24 часа в следствения арест. Според обвинението, Жоро Тениса също раздавал пари на лихва съвместно с люлинския бандит Ивайло Георгиев – Пифа. Според оперативни полицейски данни, цитирани в процеса срещу Весо Брадата, именно Жоро Тениса, с пари, отпуснати му от Брадата, плащал на крими елементи, за да протестират на жълтите павета.

На последните парламентарни избори партията на Васил Божков "Българско лято" събра около 3% от вота, но наскоро Черепа попадна под ударите на закона "Магнитски". Заради това малцина вярват, че Божков ще съумее да прескочи бариерата от 4% .



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е кой да издигне освен ортаци-боклуци,като него,тоя помашки червен боклук.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: