Бракониери удариха с риба по главата инспектор на ИАРА

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 11.01.2016
1020
Бракониери нападнаха с брадва и удариха с голяма риба по главата инспектор на ИА "Рибарство и аквакултури". Инцидентът станал на Йордановден при проверка по р. Струма в района на община Сандански, съобщиха от ИАРА. Проверяващите установили голяма група риболовци с "голи" тройни куки.

Бракониерите опитали да се саморазправят с инспекторите. Посегнали с брадва срещу един от тях, нанесли удар с голяма риба, заплашили със саморазправа. Проверяващите подали сигнал на тел. 112.

До пристигането на полицейския патрул нарушителите отказали да предадат риболовните уреди и личните си документи. Въпреки опитите на инспекторите да ги задържат до пристигането на полицията, част от бракониерите избягали, а един от тях дори пресякъл пълноводната река Струма, бягайки в неизвестна посока.

Един от риболовците е разпознат като системен нарушител, а друг е разпознат по превозното средство, което изоставил след гонката. След извършени издирвателни действия в с. Дамяница е установена самоличността на извършителите.

По-късно същия ден в района на въжения мост над с. Струма, проверяващите установили, че се лови риба с "голи" тройни куки и мрежички, тип парашут. На място са установени бракониерите, но единият от тях побягнал, оставяйки въдицата си на брега. Другият пък, който е редовен нарушител и познат контингент на служителите на ИАРА, скъсал влакното.

"Често бракониерите се събират на групи, ескалират напрежение, закани и заплахи към инспекторите. Опитаха насила да отворят служебния автомобил и да измъкнат от там иззетите уреди. Напоследък зачестиха сигнали на съвестни риболовци, че на места, където започна групирането на скобара на пасажи, провокира все повече бракониерски набези", допълниха от ИАРА.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Шефът на БНБ: Има потенциален риск, свързан с ипотечното кредитир...
Радев: България очаква час по-скоро промяна в реториката на Север...
След потопа: Популярно лице от телевизионния екран потърси помощ
Инвеститор към братя Пулеви: На важни ли се правите, изнудвате ме...
Президентът от Рим: Папата е запознат с нашите проблеми, време е ...
Вътрешният министър говори от Приморско за купуването на гласове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).