Бранимир Балачев: Спецпрокуратурата не откри нарушения за акциите на Варна в Пловдивския панаир

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:16 / 13.12.2021
1029
Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на Варна по повод съмнения за нарушение, свързано с решение на ОбС -Варна за сключване на договор с Министерството на икономиката за прехвърляне на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на "Международен панаир Пловдив".

Мотивът е липса на извършено престъпление по чл. 282, ал.1 от НК или друг текст от НК, обуславящ компетентност на СП, от кмета на Община Варна. Казано с други думи Общинският съвет е дал съгласие от 2 май 2017 г. на Община Варна да върне акциите си от "Международен панаир Пловдив" на Министерството на икономиката, но не е задължил кмета да изпълни това решение, то не императивно! Новината за постановлението на Специализираната прокуратура от 1 декември т.г. съобщи в радио Варна Бранимир Балачев, народен представител от ПП ГЕРБ.

Той коментира, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на икономика, а да ги апортира от "Международен панаир Пловдив" в по-печелившото търговско дружество "Пълдин туринвест", каквото е последното решение на местния парламент.

Балачев посъветва противниците на тази идея от ДБ да се поровят в миналото по болния проблем на града - така нар. Дупка, и да извадят истината как и защо Община Варна проспа вдигането на капитала и загуби своите акции в дружеството "Търговски дом" АД при управлението на БСП, нищо, че вече са в коалиция.

Освен това депутатът от ПП ГЕРБ напомни на представителите от ДБ, така загрижени за държавния интерес, че остава година и половина давност за ревизия на най- голямата криминална приватизация на курорта Златни пясъци, за която бяха платени само 10 % кеш и 118 млн. лева в компенсаторки, и той може с факти да им съдейства за подаване на сигнал в прокуратурата.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ/СДС посочи, че новият коалиционен кабинет ще е с два центъра, единият е президентският с двамата силови министри в него. Балачев заяви, че варненските депутати ще следят дали са заложени в бюджета за догодина достатъчно средства за довършване на замразените проекти в морската столица при служебния кабинет на Радев. Той подчерта, че опозицията ГЕРБ/СДС ще продължава да настоява за отпадането на зеления сертификат за всички граждани, щом управляващото мнозинство смята, че не трябва да се изисква в НС, където явно неговите представители се чувстват за богоизбрани.

Виж коментарите (1)

Още по темата (19):
25.09.2023 Съдът потвърди запора върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир
15.08.2023 Съдът потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир
04.08.2023 Запорираха акциите на Община Варна към "Пълдин Туринвест" от капитала на Пловдивския панаир
04.05.2023 Лорер към ГЕРБ-СДС: Имаме последен шанс да запазим Пловдивския панаир
26.04.2023 ПП-ДБ ще сезира Прокуратурата по казуса с Пловдивския панаир
09.01.2023 Наплив от депутати на сесията за Пловдивския панаир
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).