Британският посланик застана зад Борисов в нападките срещу чуждите медии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:16 / 11.10.2018
1837
"На срещата, на която бяхме поканени посланиците, получихме интересна и актуална информация за бруталното убийство на Виктория Маринова от премиера Бойко Борисов. Той сподели, че е разочарован от начина, по който беше отразен случаят в международните медии и аз споделям това негово разочарование". Това коментира в "Здравей, България" по Нова тв посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс. По думите й за няколко дни полицията е събрала много доказателства, издадена е Европейска заповед и според нея всяка една европейска полицейска служба трябва да се гордее с такива резултати.

"Напълно съчувствам на премиера за неговото разочарование. Той се почувства сякаш България е предадена в медиите и че много прибързани изводи са извлечени от обстоятелствата около това убийство", коментира още Хопкинс.

"Нашата преса е свободна и невинаги политиците харесват това, което медиите казва. Свободната преса е свободна да каже каквото си иска", допълни тя.

По думите й понякога се получава подобен истеричен отзвук при липсата на надлежно разследване за установяване на връзките.

"На места отразяването на този случай беше ужасяващо, защото това, което не чухме, е, че е едно брутално сексуално престъпление срещу жена", каза Ема Хопкинс.

Тя коментира и положението на Великобритания покрай Brexit.

"В момента се намираме на много критичен етап на преговорите. Следващата седмица има среща на европейските лидери в Брюксел, така че сме в преломен момент. От британска страна притеснението ни е Европа сомнамбулски да не се озове в ситуация без сделка. Бихме искали да има напредък", заяви британският посланик.

"120 000 българи живеят в Обединеното кралство. Ако имаме сделка, вече изчерпателно сме описали техните права да останат и да работят. Призоваваме всяка една европейска страна едностранно да опише правата на британските граждани на нейна територия", поясни Ема Хопкинс.

Виж коментарите (1)

Още по темата (87):
03.07.2020 Почина бащата на журналистката Виктория Маринова
16.12.2019 Убиецът на красивата Виктория се спасява в кухнята от обожатели в затвора
08.09.2019 Мъжът на зверски убитата Виктория: Страх ме е за дъщеря ми, Северин може да посегне и на нея
23.04.2019 Бившият мъж на убитата Вики за Северин: И 200 години да му дадат, какво от това?
22.04.2019 30 години затвор и 450 000 лева кръвнина за Северин!
22.04.2019 Викове и писъци в съда на делото за убитата Виктория
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).