Българин, роден в Пловдив, мечтае за свят без граници, паспорти и визи

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
16:58 / 02.01.2022
1179
Един българин си е поставил за цел да премахне по-голямата част от тези ограничения. Експерти на Световната банка пресмятат, че всяко едно евро, инвестирано в мигрантите, носи на една държава двойно повече икономически ползи, ако чужденците получат правото да работят, предава Нова тв.

"Една генерация е много кратко време, за да разберем какво означава това за нас. Вероятно в следващите 50 години това ще е едно от нещата, които нашите деца ще разберат", казва Армaн Артън.

Той е българин с арменски корен, роден в Пловдив. Учил е във Франция и Канада, а днес със съпругата си и трите си деца живеят в Дубай.

"Като дете живеех между Мароко и България. Родителите ми преминаваха разстоянието с кола. Това са 14 държави. Билетът със самолет беше много скъп. 14 визи, понякога 14 отказа да преминем. За едно дете като мен това са неща, които са се запаметили в съзнанието", разказва Артън.

Години по-късно този българин, вписващ  се в определението за мигрант, стои редом с държавни глави от цял свят и със световни знаменитости. Посветил е себе си на идеята да премахне ограниченията при пътуване и да накара хората да приемат мигрантите.

"Технологията ще направи така, че граниите на държавите да се минават колкото се може. Данните на един човек, в това число биометрия всички видове паспорти, може да са в един "облак", който ще репи дали ще сме в "зелено" или "червено", разказва още той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).