Българите полудяха по ваканционни имоти, цените хвърчат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:23 / 29.08.2023
563
Средната цена на двустаен апартамент в курорта “Св. Св. Константин и Елена" край Варна е около 82 хил. евро, а тристайно жилище струва 150 хил. евро, разказаха брокери на имоти. В “Слънчев ден" цените са значително по-високи.

С около 20-25% за година са нараснали цените на ваканционните имоти в България, показва анализ на компания за недвижими имоти, цитиран от "Блиц".

Значително поскъпване има в курортите край Варна. На първите места по ръст на цените са курортите “Св. Св. Константин и Елена", “Слънчев ден" и “Златни пясъци".

Именно тези три комплекса привличат най-сериозен интерес от страна на купувачите. “Където има най-голям интерес, там е и най-голямото движение на цените", казват брокери.

При избор на ваканционен имот купувачите държат на добра инфраструктура, добро строителство и разположение на сградите, както и на наличието на допълнителни удобства като басейн и градина. Много купувачи искат таксата за поддръжка да е ниска, но за хубави имоти в затворени комплекси това е трудно постижимо.

Ваканционните имоти край морето привличат много българи, но и чуждестранни купувачи. Напоследък се наблюдава тенденция все повече българи, живеещи в чужбина, да купуват ваканционни имоти, за да има къде да почиват през лятото, казват брокери. Наред с това много българи купуват ваканционни имоти, за да вложат парите си.

Високите цени на имотите не спират купувачите. Това се отнася както за българите, които искат да вложат парите си в имот, така и за чужденците. Жителите в района на Варна виждат морето всеки ден.

Но за българите, които живеят в чужбина, и за чужденците притежаването на имот край морете, в който могат да ходят когато си поискат, е голямо предимство.

Едно от нещата, които привлича чужденците, е доброто устройство на морските ни курорти. Затова и много от купувачите остават да живеят целогодишно във ваканционните имоти в България. Това се отнася предимно за хора, които могат да работят дистанционно.

И българи, и чужденци инвестират най-често в студиа и двустайни апартаменти в курортите. Освен на ваканционни имоти, остава силно търсенето и на апартаменти и къщи в рамките на самия град Варна и във вилните зони около него.

Купувачите вземат по-бавно решение за покупка на имот тъй като са много взискателни и следят внимателно състоянието на пазара. При наемите на жилища пазарът в района на Варна също е стабилен, коментират брокери на имоти.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1106):
05.02.2024 Цените на чадърите и шезлонгите на плажа скачат нагоре!
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
10.10.2023 Настояват за нов регламент на системата олинклузив
Още новини от Национални новини:
Първи резултати от изборите 2 в 1: ГЕРБ-СДС с категорична победа
Важно съобщение от АПИ
"Галъп": 23.4% е избирателната активност към 17:00 часа
Предстоят мощни магнитни бури през следващата седмица
Хванаха млад мъж да шофира на кокаин, опиати, метамфетамин и мета...
ЦИК: 20,44% е активността към 16:00 часа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).