България е в топ 3 по дял жени на ръководни позиции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:54 / 06.03.2021
534
България е на трето място в ЕС по дял жени на ръководни позиции в бизнеса. Това сочат данните на европейската статистическа служба.

Евростат констатира, че пандемията от коронавирус е довела до безпрецедентни промени на работното място и в резултат мениджърите са изправени пред предизвикателства за планиране и координиране или изпълнение на други дейности, ключови за доброто функциониране на екипите и компаниите.

И докато и жените, и мъжете допринасят с различни качества, представителите на нежния пол остават по-малко като дял на мениджърско ниво. През третото тримесечие на 2020 г. над 9,5 млн. души са били на ръководна позиция в ЕС – от тях 6,2 млн. мъже и 3,3 млн. жени.

Въпреки че жените са почти половината от всички наети - 46%, тези на високи лидерски постове са 34%. Най-много жени мениджъри има в Латвия - 45% и Полша 44. Следват България, Унгария, Словения и Швеция – по 42%. На противоположния край на скалата с около 25 процента са Хърватия, Нидерландия, и Кипър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).