България и Кипър ще си сътрудничат в областта на морския транспорт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35 / 10.11.2017
1682
България и Кипър ще подпишат меморандум за сътрудничество между морските администрации на двете страни. Това бе обсъдено днес, по време на среща между министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на транспорта, телекомуникациите и благоустройството на Република Кипър Мариос Димитриадес. Очаква се документът да бъде подписан в края на месец ноември.

С меморандума се регламентира сътрудничеството между двете държави в процеса на квалификация на морските кадри. България и Кипър ще си партнират още при изработване на позиции, свързани с международното морско корабоплаване, както и при подготовката на европейски регламенти и директиви.

Двамата министри разговаряха още за използването на публично-частно партньорство при реализация на различни транспортни проекти. Мариос Димитриадес подчерта, че кипърската страна успешно развива пристанищната и летищна инфраструктура чрез концесии и това е изключително успешен модел на партньорство.

Ивайло Московски запозна кипърския си колега с приоритетите на страната за предстоящото Европредседателство, както и с предстоящото въвеждане на тол системата. Двамата се договориха още за засилване на сътрудничеството в областта на инфраструктурните проекти и продължаване на доброто сътрудничество в рамките на Международната морска организация (IMO).


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).