България получава 2,9 милиона евро от ЕС за борба с африканската чума

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:40 / 06.08.2019
1568
ЕС отпуска 2,9 милиона евро на България за борбата с африканската чума. В Брюксел земеделският министър Десислава Танева се срещна с еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис. 

Страната ни очаква Европейската комисия да подкрепи и плана за превенция. Властите у нас са готови с и с конкретните мерки за малките стопанства - биосигурност, регистрация при облекчен режим и репопулация след преминаването на заразата.

Междувременно заместник-министърът на земеделието Янко Иванов призова въпросът с африканската чума по свинете да не бъде политизиран. "Той засяга националната икономика и сигурност и тук политически заигравки не бива да има", каза Иванов, цитиран от Агенция "Фокус“.

Заместник-министърът благодари на стопаните на животни, които са отговорили на призивите на министерството и доброволно са заклали и оползотворили своите животни. "За това ние ще им предоставим финансова подкрепа, за да могат да почистят дворовете и в следващ момент да ги населят отново“, обясни той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).