България скърби за Джон Лоутън

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:55 / 06.07.2021
762
Почина рок звездата Джон Лоутън – изпълнителят беше член на "Юрая Хийп“. Това се е случило на 29 юни, но беше съобщено на официалния сайт на групата днес.

От Юрая Хийп потвърдиха новината за кончината на Джон Лоутън пред своите фенове в социалните мрежи. Певецът беше на 74 г.

"Противно на съобщенията, той нямаше сериозно зaбoлявaнe, кoeтo прaви нeгoвaтa cмърт нeрaзбирaeмa. Щe ни липcвa многo“, написаха от групата.

Музикантът е почтен гражданин на Бургас и имаше специална връзка с България. А особено с Каварна. Бившият кмет на морския град Цонко Цонев разказа за срещите си с музиканта.

"Той казваше: "Аз съм звезда с този статут, защото хората са ме направили такъв“. Приемаше феновете си като звезди, не той да е звездата, а неговите фенове бяха неговите звезди“, посочи Цонев.

Лоутън гостуваше често в България за посрещането на изгрева на 1 юли – противно на разпространеното мнение "Юрая Хийп“ записват песента "Джулай морнинг“ 5 г. преди той да стане член на групата. В родината ни той споделяше сцената с музикантите от Б.Т.Р.

Българските музиканти споделят, че ще запомнят Лоутън като един много добър човек, благороден джентълмен с огромна класа, която вече, за съжаление, все по-рядко срещаме.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).