Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България вече не присъства активно на мигрантско-бежанската карта
Автор: Цоня Събчева 14:01 / 20.02.2024Коментари (0)1032
©
Следя през фокус групите на сирийците, които преминават през нашата страна, пътьом отивайки към Сърбия, Румъния и т.н. Нека да кажа, че може би около 2 месеца, от края на миналата година, някаква такава по-особена активност не се забелязва. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" проф. Владимир Чуков, арабист и експерт по тероризма в Близкия Изток.

"Напротив, България някак си започна да изчезва в техните активни комуникации. Нещо повече, преди вдигането на нидерландското вето за България за “Шенген" имаше една нидерландска журналистка, много активна в своите антибългарски писания, особено срещу полицията, жандармерията, граничните сили, .в някакви невероятно черни краски, които естествено подкрепени със “свидетелски показания" от български журналисти, от български експерти, сега не искам да им изброявам имената. Това изчезна, просто вече България не присъства толкова активно на тази мигрантско-бежанска карта, която беше в края на миналата година или средата на миналата година. Тогава имаше едно наистина невероятно напрежение, сега някак си не съществува.", добави Чуков.

Според него миграцията е една тема, която много силно се използва за вътрешно-политически цели и то не само в България. Виждаме го в Турция, където сега ще има местни избори. Много силна вълна от критики, много силни предизборни децибели. Подобно нещо има в Западна Европа и то е нон стоп.

"Ето, в момента мои познати ми казват, че ако отново се повторят парламентарните избори в Нидерландия, то крайно десният Герт Вилдерс не само, че няма да загуби, той вероятно може да спечели даже повече от половината от гласовете. Сега в момента той води, но няма 50%, тоест виждате много силно присъства тази тематика, в държави, в които има такива огромни мигрантски общности".

По думите на арабиста, България е страна в международни договори. Ние ги приемаме, но дали ще останат те и половин година. На този етап ни пази не до там атрактивният жизнен стандарт.

"Но тук вече е въпрос на една много по-широка политика, включително и демографска политика, в която всяка държава е добре да си регулира мигрантския поток", добави проф. Владимир Чуков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: