Българки в разкрита мрежа за незаконно сурогатно майчинство на Крит, "жертвите" ръкопляскаха на лидера на групата

Автор: Иван Христов
Коментари (0)
14:59 / 13.08.2023
907
Българки и други източноевропейки са били сред работничките в незаконна мрежа за сурогатно майчинство на гръцкия остров Крит, срещу която проведоха акция властите на южната ни съседка. Водач на групата е бил 73-годишен гинеколог, който бе посрещнат с ръкопляскания от "експлоатираните жени“ в Хания в неделя, пише Protothema.

Гръцката полиция разби престъпната организация на 8 август, занимаваща се с незаконно осиновяване на бебета и използването на жени като донори на яйцеклетки или сурогатни майки.

Междувременно група жени решиха да заявят подкрепата си за лекаря, образувайки... вълна от подкрепа към него, въпреки шокиращите разкрития по случая.

Тези жени се събраха пред съдилището на Хания и когато 73-годишният мъж пристигна, те го поздравиха с аплодисменти и възгласи. "Докторе, обичаме те“, чуват се да викат между другото.

Според властите, групата експлоатира жени, които са в уязвимо положение и ги използва като донори на яйцеклетки и сурогатни майки, като в същото време мами пациенти чрез виртуални трансфери на ембриони (ин витро) и посредничи при незаконни осиновявания.

Към декември 2022 г. са регистрирани най-малко 182 случая на "експлоатация на жени“ в областта на отстраняването на яйцеклетки и сурогатното майчинство, докато са разследвани повече от 400 случая на измами.

Ползата, получена от престъпната организация от програма за сурогатно майчинство, обикновено варира от 70 000 до 100 000 евро, а в някои случаи достига до 120 000 евро.

Според обвинителния акт лекарят е насочвал "брокерите“ и е контролирал правната обработка на програмите за сурогатно майчинство, докато е напътствал останалите членове, за да хармонизират елементите, които ще бъдат включени във всяко решение, с правната процедура, следвана от тях.

Също така с пари от организацията той финансира наемането на къщи в район на Крит за временно настаняване на бременни жени.

Виж коментарите (0)

Още по темата (98):
19.05.2024 Двама загинали и петима в неизвестност след сблъсък на два кораба на Дунав в Унгария
17.05.2024 Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога
15.05.2024 Около 20 яхти и платноходки изгоряха при голям пожар в яхтено
пристанище
13.05.2024 Издирват българин, замесен в измама за милиони с коли на лизинг
12.05.2024 Вицеканцлерът на Швейцария загина по време на преход в планината
05.05.2024 Почина пилотът, извършил първия околосветски полет без кацане и
презареждане
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).