Bългарски екип впечатли света с проект за космическо летище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:03 / 29.06.2018
1330
На международният конкурс Student Aerospace Challange на ЕСА, който се проведе преди дни в Париж за 11-и пореден път, български екип спечели една от 5-те награди в конкурса. Това е първо участие и класиране на финал на български екип изобщо. Екипът е съставен от двама души от Военноморско училище, които на финала на конкурса не представяха само ВВМУ, а и България - Светослав Георгиев - студент трети курс в специалност Корабни машини и механизми и Елена Христова - студент първи курс в специалност Корабоводене.

Нашият проект се конкурираше с над 200 екипа от цял свят, от които само 16 бяха класирани на финал, а само 5 от тях бяха наградени. Ние представихме нашата разработка за космическо летище (spaceport), която направи много голямо впечатление на журито и на всички участници в конкурса със своята концепция, дизайн и представяне. Именно заради това взехме специалната награда за най-добра презентация и представяне на проект.

В топ 16 бяха екипи от Великобритания, Франция, Холандия, Португалия, Гърция, Полша и България, като наградени бяха отбори от България, Франция, Холандия, Великобритания и Гърция. Другите проекти, които бяха представени се отнасяха за създаване и аеродинамика на бъдещите космолети, интериор на космолетите, пропулсивни уредби за космолети и др.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
От 3 до 33 градуса през този месец
БНБ съобщи новина за лихвения процент
Шофьорите да внимават: Очаква се засилен трафик днес
14-годишно дете е в болница след бой в училище
Велика сряда е
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).