Български винопроизводители с участие в най-голямото изложение в света

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:09 / 10.03.2024
1200
26 български винопроизводители представят своята продукция на най-голямото в света международно изложение за вино и спиртни напитки "Провайн 2024 г." в град Дюселдорф, Германия. Представянето на българските вина на щанд с площ от 202 кв.м., е организирано от Министерство на земеделието и храните. На него ще бъдат промотирани бели, червени вина и розе между, които и вина, вписани в Европейския регистър на защитените наименования за произход и защитени географски указания, съобщиха от МЗХ.

На световния форум присъстват началникът на политическия кабинет на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, Валя Петрова и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев. По време на изложението производителите имат възможност да проведат бизнес срещи с представители на търговци на вина.

Над 5700 изложители от 60 държави представят своята продукция.Над 50 000 професионалисти от цял свят се очаква да посетят изложението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).