Българският фермерски съюз предупреди гражданите да отложат планирани пътувания 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 18.09.2023
580
Протестът на земеделските производители започна в цялата страна. Ръководството на Българския фермерски съюз се събра на летището в Бяла Слатина, където е извадена цялата агротехника от района. 

"Извиняваме се на гражданите и предупреждаваме да отложат планирани пътувания на 18 и 19 септември, тъй като ще бъдат затворени главни пътища в цялата страна, каза Георги Стоянов,председател на БФС, която организация е и член на европейската "КОПА - КОДЖЕКА". 

В протеста участват над 26 браншови организации от целия сектор. Блокада има на повече от 40 важни пътни точки и гранични пунктове в цялата страна.

 

Инициативният комитет за провеждане на безсрочните ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Браншът има пет искания към управляващите:Да продължи забраната за внос на земеделски стоки от Украйна, като се разшири с вето и върху плодове, зеленчуци месо, мляко и мед. До 30 септември на фермерите да бъде платен пълния размер на компенсации на загубите заради войната в Украйна, държавната помощ за пропадналите от природни бедствия площи да бъде незабавно платена. Протестиращите искат също допълнителни средства за държавни помощи и облекчаване на условията по интервенциите от Стратегическия план.

Ефективните протестни действия ще продължат до изпълнението на всички искания, предупреди Георги Стоянов. Протестът ще се пренесе утре в София.

Виж коментарите (0)

Още по темата (225):
21.05.2024 Еврокомисарят по земеделие към Тахов: България е сред страните дали най-много средства на фермерите си
20.03.2024 Много добра новина за работещите в този отрасъл!
01.03.2024 Министърът на земеделието на среща с животновъди
26.02.2024 Министър Вътев участва в дискусия на министрите от ЕС в Брюксел
20.02.2024 И последните протестиращи земеделци се срещнаха с премиера Денков
16.02.2024 Зърнопроизводител: Отчаянието е повсеместно
Още новини от Национални новини:
Полицията хвана непълнолетни в дискотеки и барове
За донорството - болезнен разказ на една почернена майка
Днес избират делегатите за патриаршеския събор
Жена: Всеки ден с БДЖ трябва да се чудим дали да си вземем компле...
Радев от Враца: Свободата не е традиция, а отговорност и саможерт...
Стефан Янев в Перник: Присъда за всички във властта е, че Българи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).