Бургас рекордьор по нападения над екипи на "Спешна помощ"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:28 / 22.01.2015
1357
Бургас е рекордьор по нападения над екипи на "Спешна помощ", показват данни на Министерството на здравеопазването. Там не е минавала седмица без агресия срещу лекари.

"Ние помним с телата и душите си всяко едно нападение над нас през последната година. Ако народните избраници се интересуват могат да видят видеозаписите от кабинетите, които са запечатали лицата и гласовете на насилниците или просто да ни попитат", казва д-р Десислава Кателиева пред News7.

"Няма как да се манипулират данните - всички случаи са действителни. Обидно е да ни обвиняват в лъжа", добавя д-р Юлия Такова, директор на спешната помощ в Перник.

Деветте спешни екипа в Перник са единствените, които оказват здравна помощ на неосигурените пациенти в ромските махали. Затова на шега лекарите ги наричат свои абонати.

Причината справката на МВР да показва, че нападенията за изминалата година са само 17 - е в това, че жалбите до полицията се подават по желание. Практиката показва, че осъдените се броят на пръсти, а нападенията са стотици. Често разходите по съдебните процеси са за сметка на медиците, които се страхуват и от саморазправа извън работното място.

В подкрепа на министър Петър Москов, чиято оставка искат от ДПС, се обявиха и от пациентските организации.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).