Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургаски младежи се учат на политика
Автор: Екип Burgas24.bg 13:12 / 03.09.2019Коментари (0)1153
©
Петима младежи от област Бургас участваха в XII Летен университет на МГЕРБ във Варна. Основна роля в младежкото обучение взе народния представител и организационен секретар на НИС на МГЕРБ Галя Желязкова. Групата беше водена от Николай Василев, областен координатор на МГЕРБ Бургас, заедно с него бяха активните членове Атанас Бошев, Теодор Тодоров, Мария Ангелова и Диана Добрева.

"Летният университет под наслов #ЩеБъде е изключително полезен за младите хора, защото имахме възможност от близо да се запознаем с политиките на българското правителство, както и с тези на Европейския съюз“, каза Николай Василев.

По време на форума премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че с 10 процента ще се вдигнат доходите през следващата година във всички области. Той коментира и информацията, че Moody’s Investors Service е повишила перспективата на кредитния рейтинг на България от стабилна на положителна. Борисов припомни и доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, която по-рано също повиши перспективата на дългосрочния кредитен рейтинг на Българската банка за развитие. "В рамките на само една седмица двете световни агенции Fitch и Moody’s дадоха своята положителна оценка за кредитния рейтинг на страната ни. Техните становища ги чете цял свят, на тях няма как да им кажеш какво да напишат. Двете агенции дадоха своите оценки на базата на стабилните външни и публични финанси, икономическия ръст, увеличаващия се бюджетен излишък, ниския държавен дълг, подобряващите се фискални показатели и водената от нас благоразумна политика“, заяви Бойко Борисов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обсъди с младите хора развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната. Към младежите от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна с думите: "Правете политика със сърце. Ние не сме политици, за да се видим по телевизията, а за да помагаме на хората, ние работим за тях. Гражданите очакват от нас решения и ние с делата си трябва да се борим за тяхното доверие не един месец, а непрекъснато“, каза още тя.

"Като знаещи, можещи и почтени хора ние имаме право да живеем и да се реализираме в държава с институции, които вдъхват достойнство. Защото във всички измерения на държавата – икономически, фискални, външнополитически – България е във възход и това е безспорен факт благодарение на усилията на премиера Бойко Борисов и на българските институции", заяви председателят на младежката организация на ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев.

Организатори на летния университет на МГЕРБ са Сдружение "Граждани за европейско развитие на България", Младежи ГЕРБ и Фондация "Ханс Зайдел".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: