Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цацаров: Управляващите нямат капацитета да разделят КПКОНПИ
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 03.02.2022Коментари (1)693
© БГНЕС
Никаква конкретика и никаква готовност за създаване на държавна агенция за разследвания и преформатиране на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество не вижда председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров. Той коментира темата пред журналисти, след като бюджетната комисия в НС одобри проектобюджета на структурата за тази година, съобщава bTV.

По думите му разчетите отразяват състоянието на КПКОНПИ и нейните правомощия в сегашната ситуация. Цацаров отбеляза, че в обществото се говори за мащабни промени, но, например, по линия на незаконно придобитото имущество Министерството на правосъдието разбира реформата "като ревизиране на част от исковете“.

"В това ръководство на МП професионален капацитет за изготвяне на такъв законопроект не съществува. Идеята за новата агенция за разследване не се възприема толкова еднозначно, колкото говорят в публичното пространство. (…) Ако всичко това до момента не беше просто политическо намерение, щеше да има законопроект“, заяви Цацаров.

Той разкритикува политиците от мнозинството, които не показали "смелост“ да го поканят да присъства на двучасовата дискусия за оставката му в пленарната зала вчера, а освен това трябвало "поне малко да почетат“, преди да му задават въпроси и сега обявяват себе си "за морални съдници“, след като 7 години не са си казвали мнението открито.

По отношение на разминаването между съгласувания от КПКОНПИ проектобюджет и внесената в парламента версия, Цацаров беше категоричен: "Истината е, че част от тези норми съдържат огромен корупционен риск. Преформатирането на Агенцията по вписванията и премахването на съдиите по вписванията ще засегнат всеки български гражданин“.

Сред 89-те нови параграфа Цацаров открои и други, които антикорупционната комисия не е съгласувала и при по-ранен проектозакон – възможността правни кантори да осъществяват процесуално представителство вместо държавните юрисконсулти без процедура по ЗОП.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.02.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: