Цецка Бачкова: Не виждам десни партии, политиците са заети единствено с клишета и кухи лозунги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:40 / 21.02.2023
954
Не виждам десни партии, политиците са заети единствено с клишета и кухи лозунги. Това каза за обзора на деня на Радио "Фокус" "Това е България" Цецка Бачкова, бивш заместник-председател на ДСБ и депутат от 46-тото Народно събрание, след като общественици, разочаровани от провала на десницата в България разпространиха призив за обединение на десните свободни хора.

"Десницата в България не успява да се състои може би заради това, че истинското разделение в политиката между леви и десни политики систематично бива подменяно от всякакъв вид измислени нови разделения. последното, което виждаме е разделението добри и лоши. Всякакви хора, желаещи да се занимават с политика, решават да чертаят нови разделителни линии, да определят нови подходи в политиката и да подменят истински стойностните дебати с удобни за тях разговори към момента", смята тя.

По думите й това е умишлено насърчаван процес, за да могат през него да се оправдават всякакъв тип безпринципни коалиции. Бачкова обърна внимание, че дневният ред на десния човек е забравен от много време. Според нея дневният ред е подменен от едни лозунги, а в същото време левичарските политики на последните служебните правителства и правителството на Кирил Петков, както и последните парламенти, съчетани с инфлацията, доведоха до обедняване на хората.

"В крайна сметка резултатът е обедняване на истински работещите хора, които с труда си се опитват да оцеляват, да гледат децата си и да допринасят и за обществото. Аз не виждам десни партии. Не чувам в дневния ред във всички представени в парламента партии да се говори за истинските проблеми на десните хора", заяви тя.

Бачкова подчерта, че в последните години политиците са заети единствено с клишета и кухи лозунги и изкарвайки само тях напред не решават нито един от важните проблеми на хората. Тя поясни, че това води до недоверие в политиката и отдръпване на хората от политическото участие.

"Десният свободен човек не разчита на това някой да вдигне минималната работна заплата, за да забогатее. Десният свободен човек разчита на своето образование, усилия и своя труд, за да живее добре той и семейството и да може да помага на обществото. Той има нужда никой да не му пречи в тези негови условия. Има нужда да знае, че парите се харчат по правилния начин", изтъкна гостът.

Цоня СЪБЧЕВА

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).