Цецка Цачева поиска Мая Манолова да си даде имунитета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:28 / 18.12.2014
907
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова от ефира на bTV Мая Манолова да си даде имунитета. Така Цачева ще може да я съди за всички обвинения, казани по свой адрес от парламентарната трибуна.

"Не искам извинение от нея. Всеки, който излезе в пленарна зала, трябва да не забравя, че е народен представител и за думите, които изрича, трябва да носи отговорност", коментира председателят на НС.

"До Коледа ще я зарадвам", категорична бе Цачева. Вчера между нея и Манолова възникна спор в парламента и двете традиционно си размениха остри реплики. Манолова поиска оставката на Цачева, като я обвини, че е помагач в измама, извършена от правителството на Бойко Борисов. Повод за това стана обнародвано споразумение между България и Германия в Държавен вестник, което обаче се оказа, че не е ратифицирано от парламента. В отговор Цачева заяви, че ще съди Манолова за обида.

"Не съм цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят народните представители. Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията", каза Цачева.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).