Цените на цигарите тръгват плавно нагоре

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:44 / 09.09.2015
850
Цигарите у нас ще поскъпват плавно до 2018-та година, като най-бавно ще се увеличи цената на ниския и средния клас цигари. Това съобщи пред журналисти в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов

"Цигарите ще поскъпват плавно в съответствие с графика до достигане на 90 евро, което е 177 лева, на 1000 къса цигари", обясни министърът. 

"Предложили сме такава структура на акциза, която да компенсира натиска при увеличение върху ниския и средния клас цигари. По този начин ще намалим натиска върху контрабандата през следващите години", каза още Горанов.

По отношение на по-високите акцизни ставки върху горивата министър Горанов се похвали, че увеличението е с цел ограничаване на възможността за злоупотреби при плащането на акциз в различните категории акцизни стоки.

"Отдавна анонсирахме темата, че има много злоупотреби с акцизите върху горивата, които се използват като горива за отопление", изтъкна финансовият министър. Именно заради това предложението на правителството е по-висок акциз върху пропан-бутан и върху дизел, когато са използвани като горива за отопление.

"Тези ведомства, които използват подобни горива като горива за отопление, ще бъдат компенсирани през разходната част на бюджета", посочи още министър Горанов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Убийството на Пейо Пеев: И майката Красимира поиска да излезе от ...
Имало ли е гонка с полицията при тежката катастрофа с двама загин...
Успокоиха възрастните хора! Ще има увеличение на пенсиите с 11%
Вътрешният министър с нови подробности за акцията срещу купения в...
Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода срещу гаран...
Пеленаче на 22 дни с коклюш беше спасено от лекарите у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).