Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Център Амалипе обяви конкурс за Образователен медиатор на годината
Автор: Пламена Николова 12:05 / 21.12.2021Коментари (0)505
©
Мира Стефанова
Център "Амалипе“ има удоволствието да Ви уведоми, че вече са ясни петимата финалисти, които ще се борят да спечелят вашето доверие и глас за голямата награда "Образователен медиатор на годината“.

Всички образователни медиатори са "Човек на годината“ и всички те са "Образователен медиатор на годината“. И все пак един трябва да бъде отличен.

От 15 изпратени номинации, са избрани пет финалисти, които покриват следните критерии:

• Да е работил активно с деца от ДГ и ученици от 1-12 клас

• Да има значителен резултат в постигането на диалог между родители и училище/ ДГ, чрез теренна работа

• Да е инициирал кампании и събития, свързани с ромската общност (култура, традиция, история, език, преодоляване на негативни практики) (минимум 2 кампании или дейности, организирани от Център Амалипе)

• Да е допринесъл за развитието и обогатяването на средата в училище, чрез формиране на толерантност и уважение към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната идентичност сред децата

• Да има иновативни практики в своята работа

• Да има добри постижения в работата си на терен – припознаване от родителите сред общността, консултации с родители, връщане на деца в класните стаи, мотивирани ученици за продължаващо образование.

• Да е участвал активно в ОРЕС - чрез раздаване на работни листи за деца, които не са имали устройства, както и съдействие за деца, които са изпитвали затруднения с използването на платформите за обучение в ОРЕС!

• Да е полагал усилия за връщането на децата обратно в класните стаи, чрез консултации сред общността, подпомагане процеса на тестване на учениците и др.

• Да е участвал в минимум 3 срещи организирани от център "Амалипе"

Петимата финалисти, които продължават напред в надпреварата за спечелване на голямата награда "Образователен медиатор на годината“ са:

Фатме Арслан, Георги Самиров, Николай Огнянов, Тихомир Георгиев, Мира Стефанова.

Всеки има право да подкрепи своя претендент, който да спечели голямата награда. Може да го направите, като харесате неговата снимка на страницата на фондацията.

Срокът за гласуване е 30 декември 2021!

Мира Стефанова от Добрич е един от петимата финалисти в конкурса на център "Амалипе“ за голямата награда "Образователен медиатор на годината“.

Тъжна съдба. Така определя живота си 31-годишната Мира, която е от ромски произход. Останала от малка без родители, учила само до първи клас, задомена твърде рано. Твърде рано станала майка на две деца, които са отнети от мъжа й. 

Мира вече трета година е образователен медиатор в с. Победа към ОБУ ,,Добри Войников“. Още преди това тя е организирала благотворителни и дарителски кампании в селата около Добрич.

Днес младата жена е един от финалистите в конкурса на център “Амалипе" и има нужда от нашата помощ, за да победи и грабне голямата награда, която истински заслужава.

Мира е от с. Царевец и има две деца, които ходят редовно на училище. Тя има малка наследствена къща в селото си, която използва за срещи с деца, родители, за провеждане на различни дискусии, срещу ранните бракове, ценността на образованието и др.

Младата жена е  разпозната в общността и разполага с голямо доверие от местната общност, особено от родителите. В момента завършва в самостоятелна форма на обучение средното си образование, като мечтата й е да завърши висше образование със специалност "Социална педагогика“. Но тя още отсега помага на ресурсния учител в училище, където е образователен медиатор и се справя много добре със своята работа, посочват от център "Амалипе“.

Всяка събота и неделя тя посещава родители и деца в пет села. Празнува с децата и родителите рождените им дни, празници, дори им помага с уроците, като сядат заедно да учат. Голяма част от всичките тези дейности, Мира осигурява от собствените си средства, а когато няма търси от различни дарители.

Миналата година за Коледа Мира раздаде около 100 якета и други подаръци. За тази Коледа подаръците за децата от Мира и нейните дарители отново са готови и този път това са 75 чифта зимни обувки и много – много кутии с подаръци. Помагат на Мира нейните приятели от Америка и от България. Чрез Мира те имат възможност да правят добро за нашите деца. Тя мечтае да има шофьорска книжка, за да може да посещава децата по-лесно. Децата виждат нея, като своя спасителка, майка, приятелка. Мира е човек с голямо сърце и с голяма амбиция да помогне на всички нуждаещи се деца. Тя е и доброволец към център "Амалипе“ от 7 години.

За благотворителната дейност, която Мира извършва, често търси съдействие и от организация "Форум за жени“ от Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: