Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:28 / 13.01.2020
720
Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица в русенския квартал "Средна кула". От години живеещите там не могат да направят нищо, за да попречат на съседа си да складира всякакви боклуци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар, предава Нова тв.

Съседът бил агресивен, заплашвал с нож, казват още живеещите в района. Подавали жалби до редица институции, никой досега не им е помогнал. От общината почистили само тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал боклуци с височина близо 2 метра. 

"Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да запали и моята къща", разказва Огнян Иванов.

"През март 2019 г. е направена първата проверка от община Русе, направено е предписание. През май е втората проверка, след нея е съставен акт, който от юли 2019 г. прераства в наказателно постановление на стойност 1000 лева. Лицето поради недостатъчни финансови средства е постигнало споразумение да плаща разсрочено наложената глоба", заяви зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му общината няма право да влиза в двора, за да почисти. "Всички документи са предадени в Първо районно полицейско управление", заяви Недев. Той обясни, че такива сметища струват на община Русе 250 000 лева на година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).