Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Частни лекари поискаха 700 лв. за изваждане на рибена кост от гърлото на дете
Автор: Екип Burgas24.bg 09:38 / 02.09.2017Коментари (41)7224
© bTV
700 лева за изваждане на рибена кост от гърлото на малко дете. Толкова поиска частен медицински център от италиански туристи в "Златни пясъци".

На 15 август рибена кост засяда в гърлото на 5-годишния син на семейство Тимис по време на вечеря. Хотелът звъни на частен медицински център, с който има договор.

"След прегледа, лекарят каза, че не успява да премахне костта и е необходимо да отидем в болницата с линейката", посочи майката Адриана Саплонтай.

В болница "Св. Анна" във Варна ги очаква друг лекар. "Успя след множество опити да извади костта. Аз държах детето, а големият ми син светеше с фенерчето на телефона, насочено към гърлото му. Пинсетата, с която работиха не беше стерилизирана", обясни преживяното майката.

Частният център издава фактура за 700 лева.

Доц. д-р Петко Маринов, представител на частния медицински център, обясни, че това са цените, договорени със застрахователните компании. "Това означава, че това са разумни цени. Въпреки, че всеки един център има право на собствено ценообразуване".

Саплонтай добави, че лекарите заявили, че не им е необходима международната европейска здравна карта и е нужно само да си платят фактурата.

Майката твърди, че във фактурата има описани процедури, които не са правени, като поставянето на упойка например. Медицинският център отрече и обясни, че детето не е имало застраховка.

"Това, което е калкулирано във фактурата съответства на ценоразписа на лечебното заведение", категоричен е д-р Маринов.

Сумата все пак не е платена.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.09.2017 г.
0
 
 
ТИЯ ЛЕКАРИ НЯМАТ СРАМ --И ЗА ТОВА ГИ БИЯТ...
+1
 
 
Все пак цените трябва да са съобразени с доходите на населението,със заплата от 600лв, даже и в държавната болница има хора едва се лекуват
-2
 
 
Съвсем скоро хора като теб ще бъдат оставяни от екипите да се влачат по черва и да умират ! Който бие лекари отишли да му спасят живота , не заслужава да се борят за неговия живот следващия път !
Aнонимен
на 02.09.2017 г.
+2
 
 
Щом хотела има договор с "частниците" нека той да им плати (дали ще посмеят да му искат толкова пари ?). Все пак се е случило в хотела, значи отговорността е на хотела, затова медицинската застраховка е задължителна и надува цената на почивката.
Aнонимен
на 02.09.2017 г.
+3
 
 
Маринов, ти си срам за лекарското съсловие. Вие сте търговци и не ви пука за хорското здраве, а сте положили клетва, май забравяш!!! Рушветчии и мизерни търгаши сте, всички ви "обичат" точно затова.
-2
 
 
Нямам какво повече.да кажа аз лично,пожелавам ти лек ден и да си жива и здрава , но се надявам да не научаваш.че медицински никой не ти е длъжен с нищо.Искренно се надявам да не разбираш че интервенциите и лекарския труд струват много скъпо. Лек ден и късмет и успех в живота!
-3
 
 
Тук е България не еТурциа имаме си наши закони и разпоредби които се спазват. На който не му харесва вън ! И аз не искам 700 лв заплата за млад лекар но ще стоя тук ! Мой избор е това и никой не ми е виновен. Тук е така! Ако на някой не му отърва има терминали 1, 2 и така!
-2
 
 
Vili.не ходи на лекар никой не те кара ! Пак казвам всеки труд струва пари точка !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: