Ченгетата минават на крехко свинско и сок без утайки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:58 / 07.12.2015
627
Полицаите да бъдат хранени само с крехко свинско месо без излишни тлъстини, както и да пият кристално бистър сок без утайки. Това предвиждат инструкциите в обществена поръчка, с която дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" към МВР търси доставчик на хранителни продукти. 

Заделените за целта средства са 50 000 лв. и се предвижда да стигнат за период до 6 месеца, пише "Монитор".

Свинското месо трябва да бъде "без странични замърсявания и следи от плесени, не трябва да има сланина, по-дебела от 1 см", изрично пише в документацията на търга. Цветът пък трябва да бъде от розов до червен.

Кренвиршите и надениците задължително следва да са по стандарт "Стара планина" без страничен мирис. Сиренето и кашкавалът също трябва да отговарят на най-високите критерии за качествена храна и да нямат никакво съдържание на растителни мазнини.

Изискванията към киселото мляко са да бъде с поне 3,6% масленост и "с гладка блестяща повърхност". Не се допуска и съдържание на каквито и да било консерванти, стабилизатори и емулгатори.

Полицаите също така ще пият натурален сок със 100% концентрация и без добавена захар и консерванти.

Течността трябва да бъде "кристално бистра, без утайки и странични примеси", предвиждат условията по обществената поръчка. Любопитни критерии са заложени и за брашното - да не се усеща хрус при сдъвкване както и да няма привкус на плесен и запарено.

За десертите също има куп изисквания. Шоколадът например трябва да бъде фин млечен "с ясно очертана форма, без деформации, побеляване, петна и мехурчета". Вафлите също следва да са с непокътната цялост, а при разчупване - крехки и лесно трошливи.

Наред за изхранването на полицаите, МВР се грижи и за сигурността им, като е пусната обществена поръчка за групова рискова застраховка "Живот" на всички униформени за следващите 3 години. Полици ще има и за курсантите, които са на редовно обучение в Академията на МВР. 

За целта от бюджета на ведомството ще се задели крупната сума от 720 000 лв. Още по-голяма сума - близо 800 000 лв., министерството вади и за покупка на 918 000 тръбички за духане за дрегерите, с които се ловят джигитите по пътищата.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).