Читател: Клошар и въоръжен циганин превзеха банкови офиси

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
14:42 / 02.02.2022
626
Читател на Varna24.bg изпрати гневен коментар, от който става ясно, че бездомници ползват като приют банкови офиси, които остават отключени вечер заради намиращите се вътре банкомати. Публикуваме споделеното без редакторска намеса:

"Помещенията на банка, където са банкоматите, са се превърнали в подслон на цигани и клошари. Бях пуснал неколкократно сигнал, че в клона на Банка ДСК на ул. "Дрин" във Варна се е настанил трайно циганин, който носи оръжие и цяла вечер не може да се ползва машината за теглене на пари. Започнах да ползвам друг клон с цел да го избягвам, но се оказа, че и в клона на "Чаталджа" се е настанил бездомник. Явно си споделят информация един-друг. Това не е нормално за европейска държава в 21 век. Банките приют на клошари ли станаха? Да не говорим, че миризмата вътре е непоносима. Буквално смърди на лайна. Срам и позор!", гласи коментара, изпратен до медията ни. 

Проучване на Varna24.bg установи, че в Приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица във Варна, който временно е на нов адрес, места има. Проблем за всеки бездомник, който би потърсил подслон там, е условието да представи PCR тест, с което да удостовери че не е болен от коронавирус. Тестът, естествено, не се заплаща от нито една институция и това прави мисията с постъпването в дома за всеки човек без доходи-невъзможна. 

Наскоро полицаи, извикани на адрес от граждани, за да приберат бездомна жена в безпомощно състояние, са били изправени пред същия тежък казус. След като се оказва, че нито една институция не може да се намеси адекватно, тъй като няма кой да плати за теста, граждани са събрали средства за настаняването на жената в хотел, докато съберат и пари за теста й. Едва след това тя е била благополучно настанена в приюта.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Голямо задръстване на АМ "Тракия"! 4 коли се врязаха в мантинелат...
Съдът насрочи дата за делото за убийството на 14-годишния Филип
Преведоха обещаните пари по сметките на държавните университети
Младеж с претенции си търси работа по морето: За по-малко от 2000...
ЕК призовава България да прилага правилата за енергийната ефектив...
Първите 19 модернизирани вагона вече са у нас, скоро тръгват за Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).