Човек на Нинова застана начело на Агенцията за хора с увреждания

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
16:17 / 20.07.2022
762
Доц. Георги Йорданов, който е стар кадър на БСП Пловдив и доверен човек на лидера на партията Корнелия Нинова, застана начело на Агенцията за хора с увреждания (АХУ), съобщиха за Plovdiv24.bg от Министерството на труда и социалната политика. Той вече официално изпълнява тази длъжност със заповед на министъра. Той поема поста от и.д. директор Свилен Пенков, който дойде на мястото на пенсионирания Минчо Коралски.

През март доц. Йорданов бе освободен от поста зам.- министър на здравеопазването със заповед на премиера Кирил Петков.

Доц. Георги Йорданов е дипломиран магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно събрание и член на здравната комисия в този парламент. В миналото е заемал все ръководни длъжности. Преминал е през директорското място на РЦЗ - Пловдив, длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив и управител на МБАЛ "Св. Мина“ – Пловдив“.

Д-р Йорданов е осъществявал контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).