Човек от коалицията на Нинова: Петков и Василев искаха да купят партията ми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:13 / 15.09.2021
1528
Председателят на политически клуб "Екогласност“, част от коалицията на Корнелия Нинова - "БСП за България", Емил Георгиев призна, че са били търсени от Кирил Петков и Асен Василев във връзка с нов политически проект.

"Ние бяхме потърсени. Имахме два разговора – първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност“. И аз казах, че разговорът приключва. Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло "Екогласност“. Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на "Екогласност“, защото след няколко дни имахме национална конференция“, каза Георгиев пред БНТ..

На нас се предложиха избираеми места. Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души. Директно зададох въпроса кой стой зад този проект, защото в публичното се говори, че президентът е зад този проект. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция. Казах, че повече разговори няма да има. С този проект е запознат и министър-председателят. Президентът не стои зад този проект, но негови хора да, категорично заяви Емил Георгиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).