Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветанов потвърди, че "Килърите" са замесени в убийството на Галев
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 24.07.2010Коментари (6)1350
© Burgas24.bg
Янко Попов-Туци е поръчителят на убийството на Юри Галев. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на пресконференция в Министерски съвет. Туци е близък до Бай Миле. Петър Стоянов-Вожда и Васил Костов-Васко Кеца са другите от организаторите за финализирането и стрелбата по Галев, обясни той.

Човекът, който е съхранявал оръжието, е Методи Иванов, криминално проявен, има тежка осъдителна присъда за притежание на оръжие. 4500 патрона различен калибър са намерени в дома му. Георги Петров е стрелецът, той е от Червен бряг.

На петима, задържани при вчерашната полицейска операция, е повдигнато обвинение, уточни вътрешният министър. Една от версиите за мотивите за убийството на Галев е личен конфликт между него и Попов, съобщи Цветанов. При акцията е задържан и полицай от Червен бряг, за които има съмнения, че е държал връзка с обвиняемите.

На 26 и 27 май заподозрените са разигравали положението и задачите си по подготовката за убийството. "Има много оперативна информация за съпричастност на задържаните и за други убийства, извършени в страната", обясни още Цветанов.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че има много оперативна информация, че задържаните са замесени в още поне шест убийства. "Кой съдия има тази морална воля, човекът който държи взрив и автомати, да отиде на порбация в обществото? Сега искам моят приятел Лазар Груев да излезе и да каже, сгрешихме с тази пробация", коментира и премиерът Бойко Борисов факта с присъдата "пробация" на Методи Иванов, в жилището на когото са намерени голям брой боеприпаси и оръжие.

Петър Стоянов-Вожда бил кум на Сретен Йосич, разкри още премиерът.

Преди това вътрешният министър коментира, че вчерашната акция е доказателство за нивото на екипна работа, което са достигнали МВР и прокуратурата. Според него с тази операция службите показали, че са достигнали заложеното преди година намерение за екипна помощ. "Колегите свършиха прекрасна работа, удовлетворен съм, че има екипна работа между директорите и дирекциите в министерството и в ДАНС и с наблюдението на прокуратурата смятам, че сме постигнали това, което заложихме в работата за последната една година", обясни той.

Най-важното в операция "Килърите" е била добрата подготовка и сътрудничеството между институциите, заяви и зам.-главният прокурор Бойко Найденов в Министерския съвет. "Самият факт, че успяхме, е обнадеждаващ", коментира още той. По думите му през цялото време преди операцията е имало игра на "котка и мишка", хората от Окръжната прокуратура са работили денонощно. Тепърва тече разследването, ще се поиска задържане под стража на арестуваните. Обвинителният акт ще бъде внесен възможно най-бързо.

С разбиването на тази група, в хода на разследването ще излязат още много убийства и още подготовки за такива. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет. По думите му - от бригадите на Бай Миле, наркопазар, проституция, дърводобива, туризма - във всички тези дейности тези хора са държали позиции. Премиерът оцени високо работата на прокуратурата и ДАНС.

"С подобни действия, докладът на Европейската комисия ще бъде още по-добър", заяви Борисов.

20 души бяха задържани при полицейска акция с името "Килърите". Операцията има за цел предотвратяване на дейността на организирана престъпна група, която се занимава с тежка престъпност.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 9
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
01.12.2017 »
18.06.2015 »
10.11.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
юри галев беше пумияр...края на такива гниди са хубаво нещо
0
 
 
Когато ги тикнете в панделата ефективно и за дълъг срок, тогава докладът на Европейската комисия ще е още по-добър, Бойко! За сега не виждам признаци, че сте се въоръжили с достатъчно доказателства. Май тепърва ще ги събирате. Както винаги: мислите за по-добро, а става както обикновено става.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: