Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветанов във Варна: Залагаме на сериозни хора, съпричастни към каузата за реална промяна!
Автор: Пламена Николова 12:36 / 28.05.2021Коментари (5)1747
© Burgas24.bg
Председателят на ПП "Републиканци за България" гостува във Варна, за да обсъди със структурната организация от Варна и областта приоритетите в работата по предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на Varna24.bg.

"Основните теми, които се дискутират в политически план на срещите ни в страната, са предстоящите избори. Коментираме политическата ситуация и готовността на "Републиканци за България" за участие в изборния период.

За голямо съжаление невъзможността да се формира правителство даде едни къси срокове както за анализ, така и за подготовка за предстоящите избори и това, което видяхме в 45-я парламент е фактът, че тези партии, които заявяваха, че ще бъдат алтернатива, формираха парламентарно мнозинство, но не успяха да излъчат правителство, с което доказаха, че не могат да бъдат алтернатива на това статукво, което всички ние искахме да бъде преодоляно.

Това, което ние правим в "Републиканци за България" е да заложим на сериозни хора, които имат идеята и са част от една кауза за една реална промяна. Отчитаме факта, че в предходните избори за 45-ти парламент сроковете за учредяване на партията бяха много кратки. Предоверихме се на много хора, които смятахме, че ще бъдат част от тази промяна, но се оказа, че нямаха необходимия потенциал за изграждането на един апарат от хора, съидейници, структури, които да бъдат проактивни за привличането на наши потенциални членове и симпатизанти. 

Не ни стигна времето да представим секторните политики. Не успяхме да направим разпознаваеми новите лица, които влизат в политиката. Защото ако говорим в национален план, не мога да подмина Горан Благоев, един достоен журналист, един Христо Казанджиев, който е енергиен експерт, Стефан Дойкин, финансист, който е работил в Световната банка, в Европейската комисия и други отговорни хора. Сега целта ни е да надградим структурите ни и да отстраним грешките и слабостите, които сме допускали преди това.

Акцентираме върху това да представим национален проект, който да бъде отговорен, но същевременно да имаме дългосрочната визия за участие в политиката. 

Много са тези, които в момента препоръчват да има скандали, защото хората обичат скандалите. Искат да има някаква емоция. Политиците загърбиха важното, което трябва да правят, когато бъдат избрани. Те трябва така да говорят, че не да разделят обществото и нацията, а да търсят пресечни точки, за да обединим усилията си за политики, които имат възможност да помогнат на хората и на бизнеса. 

Всеки говореше за актуализация за пенсиите, но никой не говореше за това, че трябва да се направи актуализация на бюджета. 

Трябва да се намали тази репресия, която има понякога от административната структура на държавата върху бизнеса. 

Надявам се, че в момента изборите ще бъдат по-честни от предишните. С въвеждането на машинното гласуване ще бъде ограничена възможността за купуването на корпоративния вот, въпреки че машинното гласуване не се прилага никъде в ЕС. 

"Републиканци за България" понесоха най-големия негатив от начина, по който бяха проведени изборите и бяха отчетени гласовете на хора, гласували за нас. 

В политиката трябва да уважаваме чуждото мнение, но не и да чертаем такива червени линии, че да не можем да си говорим в българския парламент. Българският парламент е мястото, където суверена изпраща своите представители, преминали над 4% бариера. Там е мястото, където политиците, дали се харесват или не, трябва да намерят общия език по секторните политики. Трябва да има реален парламентарен контрол, за да се избегнат интерпретации и чуване само на едната страна. Институционалното уважение, координацията и разделението на властите са съществен елемент от демократичното общество и правовия ред", коментира за медията ни Цветан Цветанов.

Какво още сподели той с членове на структурата от Варна и областта-вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Обещай,на всички българи,асансьори и ще гласувам за теб,ахмак!
Aнонимен
на 28.05.2021 г.
0
 
 
Точно хората му във Варна му създадоха още по-лош имидж. Това не са хора на промяната, това са клонинги на герберските калинки...жалко.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 28.05.2021 г.
0
 
 
Ти вече заложи на куц кон - "Републиканци за Бг" Само че сега на власт в САЩ са демократите и ти си бита карта! Щото имаш много акъл! 0,1% през юли.
Aнонимен
на 28.05.2021 г.
0
 
 
Този защо е постоянно във Варна? Той не е ли от статуквото?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: