Цветелина Бориславова си купи пасажерски кораб

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:55 / 03.07.2014
2155
Фирма на Цветелина Бориславова е собственикът на пасажерския кораб Mirilio, който сега е прекръстен на "Дружба". Това съобщава руският сайт korabli.eu, цитиран от българският в. "Телеграф" тази сутрин. Бизнесдамата лично посрещнала на 30 юни сутринта кораба, когато той акостирал под български флаг в 9.36 часа в Бургас. Плавателният съд ще действа като ферибот и ще обслужва възстановената линия Бургас-Поти-Новоросийск.

Бориславово купила кораба "на старо" от Испания, където кръстосвал между Канарските острови, Палма де Майорка, Барселона, Менорка, Ибиза.

Плавателният съд е построен през 2002 години от испанска компания в Севиля. Дължината му е 180 метра, а газенето 5.8 метра. Собственик на кораба е "Фиш порт", което вече се казва Порт България Уест.

Неотдавна рибарското пристанище в Бургас бе купено от дружеството на Бориславова СиЕсАйЕф. Според източници в Министерството на транспорта вече е внесен план за промяна на статута му и то да стане специализиран ро-ро терминал. Оператор на кораба е ПБ Мениджмънт, собственост на Порт България Уест.

Според експерти подобен кораб на старо струва няколкостотин милиона евро. Като нов един круизен кораб струва между 500 милиона и 1 милиард евро.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).