Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ƒјЌ— хвана германски терористи на √ ѕѕ " апитан јндреево"
»зточник: Burgas24.bg 15:58 / 20.04.2017 ќтпечатай »зпрати
©
Ќа 12 април служители на ƒържавна агенци€ "Ќационална сигурност" (ƒјЌ—) със съдействието на органи на ћ¬– са задържали на √ ѕѕ " апитан јндреево" петима германски граждани, едини€т от които е непълнолетен. “е са пътували с влак от Ѕукурещ за »станбул. —ъществуват основателни подозрени€ за съпричастност на лицата към терористична организаци€. ¬ поведението на задържаните са установени признаци за радикализаци€, характерни за т. нар. чуждестранни бойци-терористи.

—поред събраните данни четири от задържаните лица са осъществ€вали дейност по подпомагане на терористична организаци€, действаща на територи€та на —ири€ и »рак. Ќепълнолетното лице е цел€ло да достигне територи€та на —ири€, където да се присъедини към терористичната групировка. √ерманските власти са им наложили забрана да напускат територи€та на √ермани€ с цел възпреп€тстване на присъедин€ването им към групировката в —ири€ и »рак. ≈дини€т от задържаните е ползвал паспорт на друг германски гражданин.

ѕредвид основателното подозрение за участие на петимата германски граждани в терористична организаци€, данните за осъществ€ваната от т€х дейност и целта на пътуването им, е оценено, че присъствието им на територи€та на Ѕългари€ представл€ва заплаха за националната сигурност по смисъла на чл. 4, ал. 1, т. 11 и 13 от «акона за ƒържавна агенци€ "Ќационална сигурност" («ƒјЌ—). ¬ тази връзка са предприети незабавни действи€ по задържане на четирите пълнолетни лица за срок от 24 часа на основание чл.124б, ал.1 от «ƒјЌ—, във връзка с престъплени€ по чл. 108а, ал.7 и чл. 109 от Ќаказателни€ кодекс.

Ќепълнолетни€т германски гражданин е предаден на служители от ƒирекци€ "—оциално подпомагане" до предаването му на членове на семейството му в √ермани€.

—ъс заповед на председател€ на ƒјЌ— на четири от лицата са наложени принудителни административни мерки "експулсиране" и "забрана за влизане в –епублика Ѕългари€". ћерките са изпълнени от компетентните органи.

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.04.2017 г.
0
 
 
«аглавието не е правилно тр€бва да е ''ƒјЌ— хвана турци с немско граджанство'' защото истински германски гражданин не би се занимавал с терористи . акто виждате само една религи€ го прави
+2
 
 
јма тези са от новите "германци" нали? ќнези мургавичките. Ќе ми се в€рва ’анс, Ћюдвиг или ћарио √ьотце да тръгнат да прав€т революци€ рЯША
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
—ветовно първенство по футбол 2018 година
√ригор ƒимитров на турнири през 2018 г.
“рагеди€ почерни —озопол! »зрод смл€ от бой сестра си, т€ издъхна в болницата
“¬ сезон 2017/2018
»кономически форум ѕловдив 2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с <ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: