ДПС издига Ахмед Доган за водач на листа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:34 / 16.08.2022
477
Доктор Ахмед Доган да е водач на листата на ДПС в Пловдив, реши общинското ръководство.

"Почетният председател на Движението е нашият логичен избор, тъй като се ползва с огромното уважение на общинската структура и всички изпитваме респект пред това, което е направил за правата и свободите ни“, коментира общинският лидер Али Байрам.

"Издигаме една достойна кандидатура, която е обединяваща и респектираща“, каза още той.

"България има нужда от ДПС и то ДПС във властта, за да може да има сигурност в страната и стабилност в тези тревожни времена и да преодоляваме кризата",заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Кърджали.

Думите му бяха продължение на решенията по последния Централен съвет на партията, който очерта преди дни позициите на ДПС за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, пише ZaPlovdiv.

"Призовавам всички структури на ДПС много сериозно и отговорно да се отнесат към тези избори, защото България има нужда от ДПС. България има нужда от Движението за прави и свободи дори и във властта, за да има сигурност и стабилност, за да има преодоляване на кризите в България, категоричен бе тогава Мустафа Карадайъ. Централният съвет на ДПС определи критериите за номинации на кандидат-депутати и процедурните правила за издигането им. Те са: избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и идеите на либерализма“, каза Карадайъ.

"Омразата, разделението, противопоставянето и реваншизмът не могат и не бива да бъдат инструменти за правене на политика, политиците трябва да обединяват, а не да разделят, категоричен бе той. Карадайъ коментира опитите на БСП и "Продължаваме промяната" да пришият Движението към ГЕРБ и коментира: "Давали сме оценка на модела ГЕРБ. В някакъв момент се появиха едни случайни субекти, самонарекоха се "Промяна" и казаха: Ние променяме модела ГЕРБ и тъй като нямат ценностна база, нямат визия за развитие на страната, а и видяхме тяхната управленска немощ, добавиха ДПС. Много ми е любопитно някой да дефинира какво точно се има предвид под понятието модела на управление ГЕРБ - ДПС.", каза още лидерът на ДПС.

"Нов голям приоритет към програмата си изтъкна ДПС в последната седмица. Той е опазване и развитие на културно-историческото наследство, както и превръщането му в ресурс за развитие. Нещо повече ДПС гледа на културно-историческото наследство като връзката на България с Европа. То е Кодът на обединението, заяви Мустафа Карадайъ по време на дискусията "Бранд "Родопи" - новата визитна картичка на Кърджали и Региона", заяви още Карадайъ.

Виж коментарите (1)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).