Дадоха подробности за заловения на "Лесово" кокаин

Автор: Иван Сотиров
Коментари (2)
12:17 / 18.12.2020
1390
Окръжна прокуратура – Ямбол  задържа за срок до 72 часа Мариан С. 23-годишният мъж е обвинен, за това че е направил опит да пренесе през границата на страната 23,608 кг кокаин. Престъплението е осъществено на 16 декември на ГКПП "Лесово“. Подробности по случая представиха по медиите прокурор Дойчин Дойчев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол и Светослав Владимиров – Главен директор на Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция "Митници“.

Прокурор Дойчев съобщи, че наркотичното вещество е установено в лек автомобил с белгийска регистрация, който е проверен на трасе за изходящи автомобили от България за Турция. Към наказателна отговорност е привлечен водачът на лекия автомобил, спрямо който днес   ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“. Общата стойност на задържаното наркотично вещество, възлиза на над 2 млн. лв. по цени на съдопроизводството. Прокурор Дойчев добави, че Мариан С. е осъждан през 2018 г., когато му е постановена присъда за управление на лек автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която митническите служители откриват допълнително монтиран метален капак над фабрична кухина в багажника, предназначена за резервната гума. След демонтиране на капака, в пригодения тайник са намерени общо 22 пакета, облепени с тиксо. При извършения на място полеви наркотест, съдържанието на пакетите реагира на кокаин, заяви пред медиите Светослав Владимиров от Агенция "Митници“.

За това престъпление обвиняемият може да получи наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода“. В закона е предвидена и глоба в размер от 200 до 300 хил. лв.

Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
02.06.2022 8 години затвор за трафиканта, спипан с 22 кг кокаин на Лесово!
23.02.2022 Спипан с 22 кг кокаин се изправя пред съда
18.12.2020 На "Лесово" заловиха голямо количество кокаин
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).