Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дадоха вот на доверие на проф. Пламен Моллов, ректор на УХТ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 12.11.2022Коментари (0)475
©
Скъпи студенти, вие сте млади хора и не можете да влезете в живота с доноси! Има наклеветени колеги, а това е извън академичния дух на нашия Университет по хранителни технологии! Да спрем с очернянето!

Призивът отправи доц. Венцислав Ненов от катедра "Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост“ на продължилото повече от 3 часа Общо събрание в УХТ, на което беше приет годишният отчет за 2021 г. на ректора проф. Пламен Моллов, съобщиха от Университета.

Доц. Ненов изтъкна, че група хора от предишното ръководство, които искат да са на власт във висшето училище, манипулират студентите и ги карат да пишат доноси до институциите. Но хората помнят страха предния мандат, каза той и настоя толерантността на новото ръководство да не се смята за слабост, а да се спрат атаките срещу екипа на проф. Моллов.

И други преподаватели се изказаха в негова подкрепа, като отбелязаха, че атаките сриват авторитета на висше училище със 70-годишна история, успяло да съхрани духа и традициите си дори в най-преломните и кризисни моменти, в периоди на смяна на режими и власти, в години на преход и изпитания.

Няма нищо по-разрушително от обединената посредственост, заяви ректорът. Той посочи, че студенти и преподаватели от началото на годината изсипват лавина от сигнали и жалби срещу университета до Министерството на образованието, КПКОНПИ, Омбудсмана, медиите и петнят името на УХТ. Най-трудно е да опровергаеш нещо, което не се е случило – това разбрах по време на клеветническата кампания, призна проф. Моллов.

Докато някои професори, ръководители на катедри, се занимават с интриги и клевети и пропускат възможности университетът да създаде партньорства с браншови организации в туризма, сегашният ръководен екип е успял да се пребори за новата магистърска програма под егидата на OIV, която стартира през пролетта на 2023 г. Това беше постигнато въпреки COVID кризата, войната в Украйна и в конкуренция с 20 други университета в Европа, заяви ректорът.

Той съобщи още, че спортната база на УХТ, за ремонта на която ръководството е издействало 3,9 млн. лв., ще бъде готова преди лятото на 2023 г. Тя ще бъде газифицирана и с променена модерна инфраструктура. Ръководството на Университета обяви обществена поръчка по изграждане на тенис-кортове и отдаването им под наем, при осигурен времеви прозорец за ползването им от студенти и преподаватели на УХТ.

Започна работа ново изграденият "Студентски информационен център“, където експерти ще обслужват кандидат-студенти, техните родители и ще консултират студентите.

Ремонтират се и две по-малки зали, които предстои да отворят врати от началото на следващата година. Там ще се провеждат семинари, срещи, онлайн обучения, кратки презентации и др.

Продължават и ремонтните дейности в Трети блок на студентските общежития. Очаква се те да приключат в пълен обхват преди края на учебната година.

В своя отчет проф. Моллов се обърна към студентите: "Вратата ми е винаги отворена за всички вас, ние сме един отбор!“ На финала емоционално благодари на колегите си за подкрепата и предизвика буря от овации.

Общото събрание прие декларация срещу политическата намеса в дейността на университета. Тя бе предложена от функционалния декан проф. Георги Костов по повод опита на депутата Константин Бачийски да извлече политически дивиденти с посещението си в УХТ. С нея академичната общност заклейми политическата агитация в Университета.

Настояваме отговорните институции да осъдят всяка политическа намеса в работата на университетите и в частност на УХТ и да изискат обяснения от народния представител за неговите действия и участието му в този организиран опит за съсипването на едно от най-реномираните висши училища в Република България, се казва в декларацията. Тя бе адресирана до председателя на парламента Вежди Рашидов, премиера Гълъб Донев, министъра на образованието Сашо Пенов, председателя на комисията по образование в 48-то НС Красимир Вълчев, до председателя на Съвета на ректорите акад. Лъчезар Трайков и до Даниел Парушев, председател на НПСС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: