Дават 300 000 лева за ремонт на мост на АМ "Тракия"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:44 / 04.05.2023
325
3 са отворените оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране, упражняване на авторски надзор и строителство (инженеринг) на селскостопанския подлез при км 20+500 на АМ "Тракия" в посока Бургас, информира АПИ.

Офертите са на:

"АВТОМАГИСТРАЛИ" ЕАД;

"ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА" ООД;

"ПАРСЕК ГРУП" ЕООД;

Поради недоброто състояние на съоръжението от края на февруари т. г. движението в посока Бургас при 20-и км се осъществява само в изпреварващата лента. В дните с интензивен трафик - в края на работната седмица и при почивни дни, за повишаване безопасността на движение на леките автомобили се ограничава преминаването на товарните превозни средства над 12 тона в участъка от 5-и до 23-ти км на автомагистралата в посока Бургас. За тежкотоварните камиони е осигурен обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Те се отбиват при 5-и км в посока Бургас на АМ "Тракия“ по пътната връзка с първокласния път и се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел“ – при 23-ти км на АМ "Тракия“.

Мостовото съоръжение при км 20+500, което предстои да се ремонтира, е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. В участък от платното за Бургас пътната плоча е с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги се наблюдават пукнатини. Целта на обществената поръчка е изготвяне на технически проект за необходимите строително-монтажни дейности и изпълнение на ремонта за подобряване на експлоатационното състояние, носимоспособността и дълготрайността на съоръжението. Прогнозната стойност на поръчката е 300 хил. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 дни в два междинни етапа и 120 дни за извършване на ремонтно-възстановителните дейности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).