Дават в приемно семейство изхвърленото в "Обеля“ бебе

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:25 / 28.09.2016
954
Изхвърленото в храсти в столичния квартал "Обеля" бебе ще бъде дадено в приемно семейство. Това съобщиха за "Монитор" от социалните служби. От там допълниха, че майката има още две деца - те са при своите бащи, единият от които живеел извън София.

"Прави се проучване, за да се установи има ли риск за тях. До настоящия момент не са постъпвали сигнали за неглижиране на децата", допълват социалните.

Вчера стана ясно още, че бабата на момиченцето е помогнала при израждането му. Не се знае обаче дали има пръст в изхвърлянето му. То беше открито късно през нощта срещу сряда от комшии в блок 239, а близо до него имало ножици с кръв. Те чули силни писъци и когато погледнали в задната част на постройката видели, че писъците идват от дете в храстите. Съседите веднага го завили с одеяло и се обадили на тел. 112. Пристигналите медици го откарали Клиниката по неонатология в Университетската детска болница в София. Състоянието му било стабилно.

"При постъпването си в болницата бебето е било охладено, хипотермично, но със стабилни жизнени показатели", съобщи Ралица Георгиева, началник на Клиниката по неонатология на Университетската детска болница в София. Тя допълни, че то вероятно е родено около осмия месец и тежи 2,4 кг.

"Направихме му кръвопреливания, защото беше анемично. То все още е на антибиотици заради инфекции", обясниха още от болницата.

22-годишната майка, която го е родила в блока и изхвърлила в храстите, е настанена в друга болница. Тя също се подобрява. С нея днес са разговаряли социални работници.
Първоначално тя дори е отричала пред лекарите да е раждала. По-късно бащата признал, че всичко се е случило в апартамента на семейството с помощта на бабата, а след това бебето е оставено на улицата.

В сряда бащата на новороденото е отишъл за малко до болницата, отказал да види майката и си отишъл. 

От МВР съобщиха, че по случая се води разследване, но според събраните доказателства към този ранен етап, майката все още се води неустановена. Не изключено ако вината й се докаже, тя да попадне под ударите на закона.

Съседи от блока обясниха, че майката била особена. Не разговаряла с никого и повечето хора не я познавали. Бащата също виждали рядко. По думите им, жената не давала вид на бременна, въпреки, че била в напреднал стадии на бременността си.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Заради ремонти на АМ "Тракия": Реорганизират движението в този уч...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).