Деца от Северна Македония и България се срещнаха със Симеон Сакскобургготски в двореца Врана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:53 / 25.11.2022
663
Деца от Северна Македония и България се срещнаха със Симеон Сакскобургготски в двореца Врана, информират от фондация "Българска памет".

Посещението на децата бе част от 5-дневния им престой на в Копривщица и София.

Последният цар на България поздрави децата и им пожела винаги да бъдат единни и приятелски настроени едни към други. Негово Величество Симеон Сакскобургготски получи и специален подарък  за спомен от групата – картина, изобразяваща архитектура от град Битоля. 

Симеон II отправи поздравления и към организаторите от Фондация Българска Памет за старта на социално-информационната кампания "От двете страни на границата".

Инициативата цели да насочи общественото внимание към необходимостта от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и приятелство между България и Северна Македония и да покаже, че отдавна е дошло времето за дипломация, сплотеност и приятелство между братските държави в името на светлото бъдеще на младото поколение, в името на общата история, корени и култура.

След срещата със Симеон Сакскобургготски младежите разгледаха двореца, оранжериите и парка, а в края на посещението си положиха венец на гроба на Цар Борис III от името на Фондация Българска Памет, допълват от фондацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).